Ξεκίνησε η 29η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ξεκίνησε η 29η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

Στην έναρξη της διήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Αμαρουσίου, κοντά στους εθελοντές αιμοδότες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βρέθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στηρίζοντας τη διάδοση του μηνύματος για τη σπουδαιότητα της πράξης αυτής προσφοράς στον συνάνθρωπο και στη ζωή.

Η αιμοδοσία που πραγματοποιεί για 29η φορά ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), διενεργείται το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου 2018 με σκοπό την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Η αιμοδοσία την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 θα διεξαχθεί κατά τις απογευματινές ώρες από 2:00 μ.μ. έως 7:30 μ.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην έναρξη της 29ης εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Αμαρουσίου, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Για δύο ημέρες προσφέρουμε αίμα, σώζουμε ζωές. Δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο, τιμούμε την αξία της ζωής. Εμπλουτίζουμε την τράπεζα αίματος του Δήμου μας, προσφέρουμε τη ζωή σε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται μετάγγιση αίματος. Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες κάθε ηλικίας για το πολύτιμο αυτό δώρο ζωής. Θέλουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να θυσιάζουν λίγο από τον χρόνο τους για να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή».

Την αιμοληψία πραγματοποιεί κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», αποτελούμενο από επιστημονικό προσωπικό που διασφαλίζει την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη στήριξη του προσωπικού του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου.

Κοντά στους εθελοντές αιμοδότες στην έναρξη της αιμοδοσίας βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet