Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου στους εργαζόμενους του αμαξοστασίου και του δημαρχείου
Φωτογραφία: dhmos.amarousiou/FB
Κοινωνία

Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου στους εργαζόμενους του αμαξοστασίου και του δημαρχείου

Στο δημαρχείο Αμαρουσίου και το αμαξοστάσιο περιόδευσαν ο Κώστας Δράκος και ο Νίκος Ξουράφης, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, το πρωί της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2024. Μαζί τους ήταν ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και εργαζόμενος στον Δήμο.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η έφεση που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου στη θετική για τους συμβασιούχους εργαζόμενους δικαστική απόφαση για μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Στις παρεμβάσεις τους οι δημοτικοί σσύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν: «Είμαστε εδώ και μετεκλογικά, όπως είχαμε υποσχεθεί, πλάι στους εργαζόμενους του Δήμου. Αναδείξαμε ένα πολύ σημαντικό θέμα και θα συνεχίσουμε, θα το θέσουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο… Η διοίκηση Αμπατζόγλου ξέχασε πολύ σύντομα τις προεκλογικές της υποσχέσεις και σπεύδει να υλοποιήσει τα άδικα νομοθετήματα όλων των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που μονιμοποιούν την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων και απαξιώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο να τις εκχωρήσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον μαρουσιώτικο λαό»

Παράλληλα ανέδειξαν το τεράστιο πρόβλημα των ανατιμήσεων στα αγαθά, τονίζοντας ότι «από την ακρίβεια δεν πλήττονται όλοι, γιατί ενώ ο λαός χρυσοπληρώνει τα απολύτως απαραίτητα στο σουπερμάρκετ ή την ενέργεια, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους κλάδους εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη. Ακόμα και οι αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα στους  εργαζόμενους του Δήμου είναι ψίχουλα, αφού είναι πολύ κάτω από τον πληθωρισμό και δεν καλύπτουν τη μείωση του εισοδήματος».

Στη συνέχεια κάλεσαν τους εργαζόμενους «να οργανώσουν την πάλη τους, μαζικοποιώντας τα ταξικά συνδικάτα, να απαιτήσουν μέτρα προστασίας για τη ζωή και την ασφάλειά τους και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς». «Σημαντικός σταθμός», τόνισαν, «σε αυτόν τον αγώνα θα είναι η 28η Φεβρουαρίου, επέτειος του εγκλήματος των Τεμπών, μέρα που τα εργατικά  σωματεία οργανώνουν απεργία».

Τέλος υπογράμμισαν και πάλι τη δέσμευσή τους ότι «θα είναι μαζί με τους εργαζόμενους στους αγώνες τους, σε σύγκρουση πάντα με τις αντιλαϊκές επιλογές κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet