Συζήτηση με θέμα «Η υγεία της ψυχής στην πόλη μας»
Κοινωνία

Συζήτηση με θέμα «Η υγεία της ψυχής στην πόλη μας»

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην κοινότητα «Franco Basaglia» ΕΠΑΨΥ διοργανώνει εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση με θέμα «Η υγεία της ψυχής στην πόλη μας», τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στις 18:30, στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Η ημερίδα, που πραγματοποιείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, έχει τη μορφή ανοικτού διαλόγου με την κοινότητα.

Στο μήνυμα του ο δήμαρχος Αμαρουσίου σημειώνει ότι «Έχει διαπιστωθεί ότι μία από τις δυσμενείς επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης είναι και η ραγδαία αύξηση των νεαρών ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα και ζητούν θεραπευτική υποστήριξη. Κρίνοντας ως αναγκαία την εκπαίδευση των γονιών, οι οποίοι ζητούν βοήθεια και ψυχοκοινωνική υποστήριξη τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα παιδιά τους, ιδιαίτερα μάλιστα για εκείνα που βρίσκονται στην εφηβεία, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη διενέργεια ενός ανοικτού διαλόγου με την κοινότητα, προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ειδικούς επιστήμονες της ψυχικής υγείας, να λάβουν έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να  εκφράσουν τους προβληματισμούς στους ειδικούς. Για εμάς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η πρόληψη και η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας και ο περιορισμός έως και η εξάλειψη των επιπτώσεων από την κρίση».

Οι θεματικές ενότητες της ανοικτής συζήτησης που διοργανώνει ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ, πρόεδρος του οποίου είναι η Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην κοινότητα «Franco Basaglia» ΕΠΑΨΥ είναι οι εξής:

  • Εισαγωγή στην Ψυχική Υγεία: Μύθοι και αλήθειες.
  • Στίγμα και κοινωνικός αποκλεισμός.
  • Κατάθλιψη σε παιδιά και Εφήβους.
  • Υπηρεσίες Κέντρου Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα «Franco Basaglia» στο Μαρούσι.
  • Συζήτηση με το κοινό.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:

  • Αντώνης Χατζημανώλης, ψυχίατρος Κέντρου Ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων «Franco Basaglia»
  • Φώτης Βασιλόπουλος, ψυχολόγος , εργαζόμενος ΚοιΣΠΕ Ηλιοτρόπιο, συνεργάτης του Κέντρου Ημέρας.
  • Φωτεινή Ιωαννίδου, ψυχολόγος, Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, ΟΚΟΙΠΑΔΑ.
  • Αλέξης Κροκιδάς, κοινωνικός λειτουργός, επιστημονικά υπεύθυνος Κέντρου Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα.

Δείτε την πρόσκληση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet