Συνάντηση Θ. Αμπατζόγλου με τον ΠΕΦΙΠΟ Αμαρουσίου για τα αδέσποτα
Κοινωνία

Συνάντηση Θ. Αμπατζόγλου με τον ΠΕΦΙΠΟ Αμαρουσίου για τα αδέσποτα

Επί των θεμάτων που αφορούν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΠΕΦΙΠΟ) Μαριάννα Ζερβάκη και μέλη του Δ.Σ. στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Βουρλάκη, η εντεταλμένη σύμβουλος επί θεμάτων Πρόληψης της Υγείας Κατερίνα Ιωάννου, η δημοτική σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη, ο πρόεδρος της 5μελούς Επιτροπής για τα Αδέσποτα, σύμβουλος δημάρχου Νικόλαος Τακτικός και ο επόπτης Δημόσιας Υγείας, υγιεινολόγος Μιχάλης Τζωρτζάκης. Εκ μέρους του Συλλόγου συμμετείχαν επίσης η αντιπρόεδρος, υπεύθυνη φροντίδας & περίθαλψης αδέσποτων Μιμίκα Παπαναστασίου και η αντιπρόεδρος υπεύθυνη επικοινωνίας & μέσων Εύα Μαυρίδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν τη περισυλλογή, τη στείρωση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων. Επίσης, αναφέρθηκε ότι σε άμεσο χρόνο θα υπάρχουν νέες συμβάσεις συνεργασίας για τη διαχείρισή τους, ενώ δόθηκαν οδηγίες σε θέματα εθελοντισμού, διάθεσης τροφών και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τα αδέσποτα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι «όλες οι δράσεις μας κινούνται στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας», σημειώνοντας ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ενισχύσει τον προϋπολογισμό για τα αδέσποτα σημαντικά, έτσι ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες».

Από την πλευρά τους η Μ. Ζερβάκη και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΕΦΙΠΟ κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων, καθώς και για το θέμα των εθελοντών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet