Τίμησαν τη Γυναίκα στο ΚΑΠΗ Αμαρουσίου
Κοινωνία

Τίμησαν τη Γυναίκα στο ΚΑΠΗ Αμαρουσίου

Πλήθος μελών του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ για να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας την πολύπλευρη προσφορά της Ελληνίδας εργαζόμενης μητέρας και γιαγιάς στην οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο. Τη δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, γενική γραμματέας του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών Ελένη Λέκκα – Καλαντζάκη και η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Βλάχου – Σταματάκη.

Στον χαιρετισμό της, εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, αναφερόμενη στους πολλαπλούς ρόλους της Ελληνίδας στη σύγχρονη εποχή, σημείωσε:

«Νιώθουμε υπερήφανες για όλα όσα έχουμε κατακτήσει. Και πραγματικά έχουμε πετύχει πολλά. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Έχουμε ένα ρόλο πολυδιάστατο, στο οποίο ανταποκρινόμαστε με δυναμισμό, αλλά και μεγάλη επιτυχία. Παραμένοντας η ψυχή της οικογένειας, η σύγχρονη Ελληνίδα είναι ταυτόχρονα σύζυγος – σύντροφος, μητέρα που μεταφέρει με αγάπη αρχές και αξίες στα παιδιά της, αλλά και επιτυχημένη επαγγελματίας. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τα δικαιώματά μας. Το δικαίωμα συμμετοχής στην πολιτική του εκλέγειν και εκλέγεστε, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία, την ισότητα, την οικονομική χειραφέτηση και τόσα άλλα. Η γυναίκα κατάφερε να κυνηγήσει τα όνειρα της και τις φιλοδοξίες της, έτσι ώστε να προσφέρει στην κοινωνία και στον εαυτό της και ανταποκρίνεται επάξια σε όλους τους ρόλους, ξεχωρίζει και διακρίνεται».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων των γυναικών της πόλης. « Ο Δήμος μας, με τις πρωτοβουλίες και τη σταθερή στήριξη του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, έχει αναπτύξει ποικίλες δομές και υποστηρικτικές παροχές, ενδυναμώνοντας μέσα από αυτές την πρόοδο των γυναικών προς την ισότητα. Πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής αποτελεί η στήριξη της οικογένειας, αλλά και η ενίσχυση της γυναίκας στην εργασία. Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος διαθέτει 11 σύγχρονους Παιδικούς Σταθμούς που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης των παιδιών της πόλη μας.

Επίσης, μέσα από τη μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων αθλητισμού και πολιτισμού, οι γυναίκες μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά, να φροντίσουν για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και υγείας, να εκφραστούν, να συμμετέχουν. Διαθέτει επίσης δομές προαγωγής της υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, όπου οι ενδιαφερόμενες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να λάβουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική, ενώ με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των κατοίκων πάνω σε θέματα της ισότητας των φύλων».

Η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, τιμώντας την Ελληνίδα γιαγιά, τόνισε ότι «είναι μια ξεχωριστή γυναίκα που, ενώ σε όλη τη ζωή έχει προσφέρει τόσα ως γυναίκα, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, δεν επαναπαύεται και ακάματα συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας. Αποτελεί ενεργό και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας μας, άλλη και μία απτή απόδειξη ότι οι γυναίκες σε κάθε περίοδο της ζωής τους μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, η κα Λέκκα υπογράμμισε ότι με αποφασιστικότητα, ρεαλισμό, επαγρύπνηση και ευελιξία μπορούμε να προχωρήσουμε τους στόχους μας και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, ένα καλύτερο μέλλον γα εμάς και τα παιδιά μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παριστάμενες απόλαυσαν μία υπέροχη συναυλία από τα μέλη του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, με τον Μανώλη Παπαγιάννη στο πιάνο και τον Ηλία Γυφτονικολιό στο βιολί και με ερμηνευτή το Βασίλη Νικολόπουλο, ενώ η Ομάδα Αγάπης του ΚΑΠΗ τους προσέφερε από ένα τριαντάφυλλο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet