Το Μαρούσι τίμησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας
Κοινωνία

Το Μαρούσι τίμησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης παρέθεσε η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας 8/3, «σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του σημαντικού κοινωνικού έργου της Εκκλησίας για τη στήριξη των ευπαθών πολιτών», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Συνδαιτυμόνες στο επίσημο γεύμα ήταν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κυρίλλου, αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, Νικάνωρ, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων και εκπρόσωποι της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεταφέροντας τον χαιρετισμό και τις ευλογίες του σεβασμιώτατου μητροπολίτη, ο αρχιμανδρίτης Νικάνωρ ευχήθηκε «χρόνια πολλά» με υγεία σε όλους, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, για την τιμητική εκδήλωση προς τους εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, υπεύθυνη για την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης. Η κ. Χαλιώτη ευχαρίστησε όλους τους ιερείς και τους λοιπούς παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο επίσημο γεύμα και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής.

Τον χαιρετισμό του δημάρχου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μετέφερε ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος, Στέφανος Τσιπουράκης, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του δεσμού της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Αναφερόμενος ειδικότερα στις σχέσεις του Δήμου Αμαρουσίου με την Εκκλησία, τόνισε ότι «η δημοτική αρχή τιμά και στηρίζει το θεάρεστο έργο της τοπικής μας εκκλησίας και μαζί, Δήμος και ιερός Κλήρος, μέσα από την εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους έχουν ανάγκη».

Στο γεύμα παρόντες ήταν επίσης π πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Σαγρής, Κώστας Βλάχος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης και η Κυριακή Κανάρη Νταλή, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών, Νίκος Βαλλάτος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet