Ψήφισμα κατά της συγχώνευσης – κατάργησης σχολικών τμημάτων από τη Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι
Κοινωνία

Ψήφισμα κατά της συγχώνευσης – κατάργησης σχολικών τμημάτων από τη Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι

Ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτει, ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, ο αιρετός και ανακλητός δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

Στον πυρήνα του προτεινόμενους ψηφίσματος αναφέρεται: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, την Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και την Β΄ Δ/νση Δ.  Ε. Αθήνας, να ακυρωθούν όλες οι συμπτύξεις και οι συγχωνεύσεις τμημάτων που αφορούν τον Δήμο μας και παράλληλα συντάσσεται με το αίτημα των εκπαιδευτικών σωματείων για μείωση του αριθμού των μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα σύμφωνα με τις παιδαγωγικές, γνωσιακές και ψυχολογικές ανάγκες».

Αναλυτικά το ψήφισμα της Συμμαχίας για την Ανατροπή στο Μαρούσι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου εκφράζει την αντίθεσή του στις αποφάσεις του ΥΠΑΙΘΑ, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αττικής, της Δ/νσης Δ. Ε. Β΄Αθήνας, της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, με τις οποίες οδηγήθηκαν σε συγχώνευση – κατάργηση δεκάδες τμήματα σχολείων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε ολόκληρη τη χώρα, στην Αττική και  στον Δήμο μας με σαφή στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Ειδικά, για τον Δήμο Αμαρουσίου συμπτύχθηκαν τα τμήματα της Β΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και οδηγείται σε συγχώνευση – κατάργηση το 9ο Λύκειο Αμαρουσίου ενώ κινδυνεύουν να συμπτυχθούν δεκάδες τμήματα σε Δημοτικά Σχολεία – Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει πλήθος γνωματεύσεων από τα ΚΕ. Δ. Α. Σ. Υ.(Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής & Υποστήριξης) καθώς και εγκρίσεων πλήρους πολλαπλής στήριξης στα τμήματα που συμπτύσσονται.. Επίσης υπάρχουν τμήματα που συμπτύσσονται και οδηγούνται να έχουν τέσσερις ή και περισσότερες εγκρίσεις παράλληλες στηρίξεις και τρεις γνωματεύσεις για τα τμήματα ένταξης στο ίδιο τμήμα. Ειδικά στα νηπιαγωγεία συμπτύσσονται τμήματα που στεγάζονται στα κοντέινερ οδηγώντας έτσι να στοιβάζονται 25 παιδιά σε αίθουσες που δεν μπορούν κατά τον νόμο να στεγάσουν πάνω από 16.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που οδηγούν στην επιβάρυνση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνουν υπόψη τις διαγνώσεις για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, οδηγούν στη δημιουργία πολυπληθών και μη λειτουργικών τμημάτων, καταργούν ακόμη και τμήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, αναγκάζοντας έτσι μαθήτριες και μαθητές να αλλάξουν την επιλογή κατεύθυνσης σπουδών τους ή να απευθυνθούν στην ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, την Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και την Β΄ Δ/νση Δ.  Ε. Αθήνας, να ακυρωθούν όλες οι συμπτύξεις και οι συγχωνεύσεις τμημάτων που αφορούν τον Δήμο μας και παράλληλα συντάσσεται με το αίτημα των εκπαιδευτικών σωματείων για μείωση του αριθμού των μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα σύμφωνα με τις παιδαγωγικές, γνωσιακές και ψυχολογικές ανάγκες».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet