Άμεση αντίδραση σε πυρκαγιά στο Πολύδροσο από τον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Άμεση αντίδραση σε πυρκαγιά στο Πολύδροσο από τον Δήμο Αμαρουσίου

Φωτιά, που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2016 σε ιδιωτικό οικόπεδο στην περιοχή Πολύδροσο Αμαρουσίου. Από τα πρώτα, κιόλας, λεπτά από την εκδήλωση της φωτιάς κατέφθασαν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, οχήματα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), τρεις υδροφόρες και δύο οχήματα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ν. Κάββαλος και ο δημοτικός σύμβουλος Επ. Κατσιγιάννης βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ν. Κάββαλος και ο δημοτικός σύμβουλος Επ. Κατσιγιάννης βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά

Στον χώρο της πυρκαγιάς έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαος Κάββαλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης. Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αμαρουσίου από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών. Ενδεικτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αρμόδια Υπηρεσία έχει κάνει αποψίλωση σε κοινόχρηστους χώρους και σε οικόπεδα ιδιωτών, συνολικής έκτασης περίπου 350 στρεμμάτων δίνοντας προτεραιότητα στο Κτήμα Καρέλλα, στο κτήμα Μιμικόπουλου και στο παραρεμάτιο τμήμα που ξεκινά από το Πολύδροσο και καταλήγει στην Κηφισιά. Παράλληλα, ο Δήμος έχει ζητήσει τη συνδρομή των προέδρων όλων των Εξωραϊστικών Συλλόγων προκειμένου να υποδείξουν τα οικόπεδα της περιοχής τους που χρήζουν προσοχής και έχουν αποσταλεί 800 περίπου επιστολές σε ιδιώτες προκειμένου να ενημερωθούν και σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να αποψιλώσουν τα οικόπεδά τους.

Στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών των οικοπέδων υπήρξε, όπως σημειώνει ο Δήμος, σαφής εντολή του δημάρχου Αμαρουσίου προς τον πρόεδρο της Πολιτικής Προστασίας να πραγματοποιηθεί η αποψίλωση προκειμένου η πόλη να μην διατρέξει κίνδυνο πυρκαγιάς είτε από τυχαία αίτια είτε από κακόβουλες ενέργειες. Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία αποψίλωσης στον Δήμο Αμαρουσίου έχει πλέον ολοκληρωθεί και η Υπηρεσία παρεμβαίνει πλέον επικουρικά, κατόπιν αιτήματος από κατοίκους ή φορείς.

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών προστέθηκε άλλο ένα όχημα στην Πολιτική Προστασία το οποίο μαζί με το υπάρχον περιπολεί στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ αύριο, 12 Ιουλίου, και σύμφωνα με τον Δήμο, εντάσσεται και τρίτο όχημα, μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, όπου μαζί με τη συνδρομή του Εθελοντικού Σώματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Όσον αφορά δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργου Καραμέρου επ΄ αφορμής του συμβάντος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Όσον αφορά τον κ. Καραμέρο, λυπάμαι που επιδίδεται σε ένα φτηνό “μπανιστήρι” των γεγονότων χωρίς να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια και χωρίς να έχει πρωτίστως ενημερωθεί για τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου. Τον ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με την εντεταλμένη σύμβουλο της Περιφέρειας είχε αιτηθεί την παραχώρηση τουλάχιστον δύο υδροφόρων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Αν πραγματικά ο κος Καραμέρος θέλει να βοηθήσει ας φροντίσει να παραχωρηθούν οι υδροφόρες στον Δήμο Αμαρουσίου και ας αφήσει κατά μέρος την άσκοπη κριτική.

»Ας πάψει πλέον να δείχνει τον “κακό” του πολιτικό χαρακτήρα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet