Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Αμαρουσίου στις 30/3
Κοινωνία

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Αμαρουσίου στις 30/3

Σε τακτική συνεδρίαση συγκαλείται η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στις 18:00, στο δημαρχείο της πόλης (Βασ. Σοφίας 9 & Μόσχα).

Στην ημερήσια διάταξη θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα, όπως δημοσιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης Νικόλαο Κάββαλο:

  1. Κυκλοφοριακή μελέτη για την Π.Ε. Νέου Αμαρουσίου του Δήμου Αμαρουσίου.
  2. Κυκλοφοριακή μελέτη για την Π.Ε. Πολυδρόσου του Δήμου Αμαρουσίου.
  3. Με πρόταση του δημάρχου & προέδρου της ΚΕΔΕ συστάθηκε επιτροπή για να εξετάσει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού & ιστορικού κέντρου της πόλης. Η Επιτροπή αυτή θα επανεξετάσει όλο το φάσμα της λειτουργίας του ιστορικού εμπορικού κέντρου από μηδενική βάση, τόσο για τα εμπορικά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου, αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται την περιοχή για να ψυχαγωγηθούν και να κάνουν τις αγορές τους.

Η Επιτροπή είναι ανοικτή στις προτάσεις των μελών της για την επίτευξη των στόχων, που επιγραμματικά είναι:

  • Η πρόβλεψη ανάπτυξης χρήσεων εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων αναψυχής (υγειονομικού ενδιαφέροντος) στα ισόγεια των κτηρίων.
  • Ο έλεγχος για κορεσμό των οδών και των πλατειών με χρήσεις αναψυχής.
  • Λόγω της δεδομένης ασύντακτης ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, ίσως χρειάζεται να καθιερωθεί μια ζώνη τραπεζοκαθισμάτων, η οποία, θα μπορούσε να ορίζεται από:
    Α. Φύτευση, φυτεμένες επιφάνειες, στοιχεία νερού.
    Β. Φωτιστικά σώματα, φωτιστικούς άξονες.
    Γ. Έλεγχος από τον Δήμο για την τήρηση του εμβαδού που καταλαμβάνουν, βάσει της άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, που ήδη έχουν.
  • Αυτοψίες στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πριν την αδειοδότηση, από το Τμήμα Αδειοδότησης, ώστε να αποφευχθούν οι παράνομες επεκτάσεις εν τη γενέσει τους.
  • Ωράριο μουσικής.
  • Πρόβλεψη για στάθμευση, λαμβάνοντας υπ΄ όψη και την κατασκευή του νέου Υπόγειου Σταθμού Στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.
  • Πινακίδες καταστημάτων: Έλεγχος νομικού πλαισίου και οριοθέτησή τους, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.
  • Το στάσιμο εμπόριο και τα περίπτερα: Να γίνουν αφορμή να αντιμετωπιστούν ως στοιχεία Αστικού Εξοπλισμού.

Οι προτάσεις της Επιτροπής θα έλθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet