Στη συνεδρίαση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ παρέστη η Μ. Διακολιού
Αθλητισμός

Στη συνεδρίαση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ παρέστη η Μ. Διακολιού

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2016, παρέστη η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού.

Μετά την ένταξη και του ΟΑΚΑ στην Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις, ενώ η κα Μ. Διακολιού προσκάλεσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου που είναι και η μέρα του Δημότη.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, αφού δήλωσε την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων, καταδίκασε την, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, «κατάπτυστη σύλληψη των νεομνημονιακών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων που οδηγεί σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», ενώ καταδίκασε και τη θέση του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη ο οποίος στο σχετικό δελτίο Τύπου (Δήμος Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε ξεπούλημα του ΟΑΚΑ), δεν κάνει, σύμφωνα με την κα Μ. Διακολιού «κανένα λόγο για την αναγκαιότητα διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ και τη διασφάλιση των θέσεων, συνθηκών και όρων εργασίας των εργαζομένων».

«Το επί της ουσίας 4ο Μνημόνιο που ψήφισε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή», σημείωσε η κα Διακολιού, «παραδίδει ακόμη και τη διαχείριση της πατρίδας μας στους δανειστές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ελέγχουν και να ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες δομές και υποδομές που πλήρωσε κάθε ελληνική οικογένεια  για να δημιουργηθούν και να υπάρχουν και που θα συνεχίζει να πληρώνει για να συντηρούνται».

Παράλληλα, έκανε λόγο για τις κοινωνικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΚΑ και τους κινδύνους της, τονίζοντας ότι «κινδυνεύει το δημόσιο αγαθό του λαϊκού αθλητισμού, πράγμα που συνακόλουθα σημαίνει και οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας» και για τη χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με μόνο γνώμονα την κερδοφορία, τονίζοντας ότι «η επιλογή αυτή, πέραν των άλλων, θα επιβαρύνει πολλαπλά και το Μαρούσι».

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, αφού ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι «οι Μαρουσιώτες είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με το ΟΑΚΑ, καθώς χτίστηκε στην εύφορη πατρογονική τους γη, και δεν θα ήθελαν να το δουν να ξεπουλιέται σε ιδιώτες», κατήγγειλε μαρασμό των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως, όπως ανέφερε, «μεθόδευση για την παράδοσή του σε ιδιώτες» και τους προσκάλεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet