Επιμένει για τον ναΐσκο στην περιοχή ΚΑΤ ο Λ. Μαγιάκης
Κοινωνία

Επιμένει για τον ναΐσκο στην περιοχή ΚΑΤ ο Λ. Μαγιάκης

Την υπόθεση ναΐσκου που τοποθετήθηκε σε πλατεία επί των οδών Θράκης και Σουλίου στο Μαρούσι, ανακινεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι δίνει στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες της περιοχής από τον Ιούλιο του 2010 και από τον Απρίλιο του 2011, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε ναΐσκος την περίοδο του Ιουνίου 2010, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Τον περασμένο Νοέμβρη ο δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης απηλλάγη από την κατηγορία ότι τον Αύγουστο του 2010 οι υπηρεσίες του Δήμου τοποθέτησαν αυθαίρετα στην πλατεία Θράκης και Σουλίου, στην περιοχή ΚΑΤ, ναΐσκο διαστάσεων 3×10 μέτρα αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Η καταγγελία είχε γίνει από εμένα προσωπικά και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας Π. Κούκουζα.

Ο κ. δήμαρχος απηλλάγη, λόγω παραγραφής, κατόπιν μαρτυρίας ιερέα ότι ο ναΐσκος τοποθετήθηκε νωρίτερα και όχι τον Αύγουστο του 2010, αφού ο ίδιος (ο ιερέας) τέλεσε τον εσπερινό στις 23-6-2010 στον ήδη τοποθετημένο ναΐσκο.

Κατόπιν αυτής της μαρτυρίας συνέτρεχαν οι λόγοι παραγραφής.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου, δημοσιεύουμε για την ιστορία δύο δορυφορικές λήψεις της περιοχής του πάρκου από την Google μία της 28-7-2010 όπου δεν εμφανίζεται κανένας ναΐσκος και άλλη μία της 9-4-2011 όπου εμφανίζεται καθαρότατα ο ναΐσκος.

Επομένως στις 23-6-2010 δεν υπήρχε καν ναΐσκος για να τον λειτουργήσει ο ιερέας.

Θα θέλαμε κατόπιν αυτού να υπενθυμίσουμε στον ιερέα, αν και το γνωρίζει καλύτερα από εμάς, ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αποκεφαλίσθηκε ακριβώς γιατί όχι μόνο δεν κάλυπτε αλλά και κατήγγειλε τη διαφθορά της κοσμικής εξουσίας της εποχής του.

Λευτέρης Μαγιάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Απεικόνιση της περιοχής τον Ιούλιο του 2010
Απεικόνιση της περιοχής τον Ιούλιο του 2010
Απεικόνιση της περιοχής τον Απρίλιο του 2011
Απεικόνιση της περιοχής τον Απρίλιο του 2011

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet