Παρέμβαση εργαζομένων στον δήμαρχο Αμαρουσίου για την κατάσταση των αμαξοστασίων του Δήμου
Μαρούσι

Παρέμβαση εργαζομένων στον δήμαρχο Αμαρουσίου για την κατάσταση των αμαξοστασίων του Δήμου

Παρέμβαση στο δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου έκανε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου. Αιτία της παρέμβασης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου, «ήταν η απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί στο αμαξοστάσιο του Δήμου στην οδό Πιτταρά, αλλά και σε αυτό της Αμαρουσίου – Χαλανδρίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο αντιδήμαρχος του τμήματος Περιβάλλοντος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην τοποθέτηση των εργαζομένω αναδείχθηκε το γεγονός ότι στο αμαξοστάσιο της Πιτταρά, και εν έτη 2024, υπάρχουν εργασιακοί χώροι χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα οι φύλακες να μην μπορούν να ελέγξουν τον χώρο και άρα και οι ίδιοι να μην αισθάνονται ασφαλείς. Παράλληλα, ο χώρος είναι χωρίς νερό, κάτι που δυσκολεύει τις συνθήκες εργασίας ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ απουσιάζουν και οι τουαλέτες (υπάρχει μια χημική που όμως δεν χρησιμοποιείται από γυναίκες που δουλεύουν στον χώρο).

Επίσης οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι η έλλειψη ρεύματος δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους αλλά και τους δημότες, αφού από τον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά εξυπηρετούνται χιλιάδες δημότες και κάτοικοι που μένουν στη περιοχή και διασχίζουν την οδό Πιτταρά, προκειμένου να βγουν στη Σπύρου Λούη, αλλά και στον χώρο της αφετηρίας του ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ, που χρησιμοποιούν δημότες και εργαζόμενοι της περιοχής.

Για το αμαξοστάσιο της Αμαρουσίου – Χαλανδρίου αναφέρθηκαν «οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν, με βασικότερο πρόβλημα το θέμα της πυρασφάλειας, μιας και δεν υπάρχει ούτε σύστημα πυρόσβεσης στο σύνολο του αμαξοστασίου, ούτε και έξοδος κίνδυνου για το διοικητικό προσωπικό που εργάζεται στον 1ο όροφο του αμαξοστασίου».

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν παραδεχθεί τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν και στα δύο αμαξοστάσια, όμως ξεχνάνε το θέμα την επόμενη μέρα που θα γίνουν δήμαρχοι.

Για όλα τα παραπάνω ο δήμαρχος δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου, τα εξής:

Για το αμαξοστάσιο του Ολυμπιακού Σταδίου ότι ξεκίνησαν και γίνονται εργασίες για να μπουν ηλιακά φωτιστικά και άρα το πρόβλημα της φύλαξης του χώρου θα εξομαλυνθεί, ενώ το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης του καλωδίου που κλάπηκε πριν ενάμιση μήνα. Όσον αφορά το νερό και τις τουαλέτες δήλωσε ότι θα μεριμνήσουν οι υπηρεσίες ώστε να μπει και νέα παροχή και εξτρά χημικές τουαλέτες.

Για το αμαξοστάσιο της Αμαρουσίου- Χαλανδρίου δήλωσε ότι θα ασχοληθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να λυθεί το θέμα της πυρασφάλειας στους χώρους του.

Τέλος όσον αφορά τα αμαξοστάσια και τη μετεγκατάστασή τους, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από κανέναν χώρο».

«Συνάδελφοι, από τη μεριά μας, ως ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου, κρατάμε μικρό καλάθι για όλα. Τα περισσότερα τα έχουμε ακούσει και ξανακούσει. Εμείς δηλώνουμε ότι σήμερα, με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας, δεν επιτρέπεται να υπάρχει εργασιακός χώρος που δεν έχει ρεύμα. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει εργασιακός χώρος χωρίς κλιματισμό. Δεν επιτρέπεται οι εργαζόμενοι να παρακαλάνε για να έχουν νερό και τουαλέτα. Και όλα αυτά δεν υπάρχουν, γιατί μπαίνει το ζήτημα του κόστους και των εκπτώσεων για τη ζωή και την ασφάλεια στην εργασία μας. Και μπορεί να μην το λένε κυβερνήσεις και πλειοψηφία των δημοτικών αρχών όπως και η δική μας δημοτική αρχή και να τα ρίχνουν όλα στη γραφειοκρατία, αλλά τη γραφειοκρατία τη δημιούργησαν όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, όλοι αυτοί που υπηρετούν το σημερινό σάπιο σύστημα. Θυμίζουμε το όλο θέμα των συνθηκών των αμαξοστασίων άνοιξε μετά τις συνεχείς ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου της ΔΑΣ ΟΤΑ. Θα το πάμε όσο ψηλά γίνεται. Για εμάς, αλλά και για όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των συνθηκών στους χώρους δουλειάς είναι πρώτο και αδιαπραγμάτευτο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανέναν λόγο να παίξει με τη ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet