«Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου
Πολιτισμός

«Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου

Η θεατρική παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» θα παρουσιαστεί στον υπαίθριο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αμαλιείου, στο Μαρούσι, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2014.

Η συγκινητική ιστορία της μεγάλης στιχουργού και ποιήτριας του ελληνικού τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ξαναζωντανεύει από την ηθοποιό Νένα Μεντή.

Μία ιστορία με μοναδικά τραγούδια, που γράφτηκαν με ψυχή από μία γυναίκα που έζησε με πάθος τη ζωή, μία ιστορία που συνδέεται με τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές της πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης στην Ελλάδα.

Η Ευτυχία ΠαπαγιαννοπούλουΌλοι έχουμε τραγουδήσει τα τραγούδια όπως Είμαι αητός χωρίς φτερά, Όνειρο απατηλό, Η φαντασία, Ηλιοβασιλέματα, Όλα είναι ένα ψέμα, Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα, Πετραδάκι πετραδάκι, Μαλάμω, Τι έχει και κλαίει το παιδί, Περασμένες μου αγάπες, αλλά δεν ξέραμε οι περισσότεροι ότι ήταν δικά της, δεν ξέραμε μέχρι τώρα την ιστορία που έκρυβαν αυτά τα τραγούδια. Δεν ξέραμε ότι κουβέντες που πέρασαν από το στόμα μας, από γενιά σε γενιά, ήταν δικές της. Λαϊκή ποίηση αυθεντική. Απόσταγμα ζωής και σκέψης. Δεν ξέραμε τη δύναμη, τον πόνο, αλλά και την όρεξη για ζωή που είχε μέσα της η μεγάλη Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Η Ευτυχία έγινε η φωνή της ψυχής ενός ολόκληρου λαού και με τον στίχο της εκφράζει τους καημούς και τις ελπίδες του. Χθες, σήμερα, αύριο. Η Ευτυχία, σαν ένας άλλος Ζορμπάς, μυρίζει Ελλάδα και μας οδηγεί γραμμή στις ρίζες, σε ό,τι αυθεντικό έμεινε από αυτό που λέμε γνήσια ελληνική ψυχή και λεβεντιά.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης
Επιλογή τραγουδιών: Ελεάνα Βραχάλη
Μουσική επένδυση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Παραγωγή: Culture Factory Α.Ε.

Είσοδος: 15 ευρώ και 13 ευρώ για φοιτητές, ανέργους και κατόχους Artemis Card.

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Public, Seven Spots, ΙΑΝOS, Reload Stores.
  • Στο περίπτερο της Viva.gr στο The Mall Athens
  • Στο stand στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Μαρούσι (Στο τραμάκι δίπλα από τον σταθμό ΗΣΑΠ)
  • Στα εκδοτήρια στο Αμάλιειο (Λεωφορος Κηφισίας 219) τις ημέρες των εκδηλώσεων.
  • Μέσω internet από το www.viva.gr –ή στο τηλέφωνο 11876

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet