Η λαϊκή τέχνη και η παραδοσιακή μουσική «ζωντάνεψαν» στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Η λαϊκή τέχνη και η παραδοσιακή μουσική «ζωντάνεψαν» στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες γωνιές της Ελλάδας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές» που πραγματοποίησε η Α’ Περιφέρεια του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, την εκδήλωση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, Ρένα Χαλιώτη, η οποία συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου για το έργο του και τη συμβολή του στη διατήρηση ζωντανής της ελληνικής τοπικής παράδοσης και τη συμβολή του, παράλληλα, στη γνώση της λαϊκής μας παράδοσης, τέχνης και εθιμογραφίας. Επίσης, μετέφερε τη στήριξη προσωπικά του δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε η πρόεδρος της Α’ Περιφέρειας του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδας, Κλαίρη Τσιμπιρίμπη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδας, Τούλα Ρούσου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακές φορεσιές από τον Πόντο, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Τη βραδιά διάνθισε το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet