Μεταμόρφωση – Πράσινη Πόλη: Δημιουργία επιτροπής για την ανασύσταση της πολιτικής προστασίας του Δήμου
Κοινωνία

Μεταμόρφωση – Πράσινη Πόλη: Δημιουργία επιτροπής για την ανασύσταση της πολιτικής προστασίας του Δήμου

Η δημοτική παράταξη Μεταμόρφωση – Πράσινη Πόλη συνηγορεί με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη φωτιά της 15ης Αυγούστου και το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με τον συνδυασμό, «πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θεσμικό νομικό πλαίσιο για την εγκατάσταση τέτοιων παρόμοιων εργοστασίων, την εγκατάσταση δύο τουλάχιστον σταθμών μέτρησης, αλλά και στην κατάθεση ενδίκων μέσων από τον Δήμο Μεταμόρφωσης για την περιβαλλοντική καταστροφή που δημιουργήθηκε στην πόλη».

Επίσης, η παράταξη προτείνει τη δημιουργία επιτροπής από μέλη των παρατάξεων και οικολογικών οργανώσεων και την ανασύσταση της πολιτικής προστασίας του Δήμου και του Σώματος Εθελοντών Μεταμόρφωσης, που είναι σε προσωρινή ανενεργή δράση, μετά το κλείσιμο των γραφείων τους, με σκοπό την εκπαίδευση και αντιμετώπιση τέτοιων παρόμοιων φυσικών καταστροφών.

«Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής, των παρατάξεων, των συλλόγων και των ενεργών δημοτών να προστατεύουν το περιβάλλον για ένα καλύτερο μέλλον της Μεταμόρφωσης και των παιδιών μας» σημειώνεται, τέλος, στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet