Πρόγραμμα στήριξης παιδιών προσχολικής & σχολικής ηλικίας στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Πρόγραμμα στήριξης παιδιών προσχολικής & σχολικής ηλικίας στη Μεταμόρφωση

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ξεκινά την υλοποίηση προγράμματος, στο πλαίσιο της κοινωφελούς απασχόλησης, για τη στήριξη παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, συνεχίζοντας, όπως ενημερώνει ο ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φώτης Παπαδόπουλος, την προσπάθεια ενίσχυσης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η δράση θα υλοποιηθεί στους Παιδικούς Σταθμούς και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, από προσωπικό των ακόλουθων ειδικοτήτων:

  • Παιδοψυχολόγος.
  • Εργοθεραπεύτρια.
  • Λογοθεραπεύτρια.

Θα παρέχονται υπηρεσίες:

Παιδοψυχολογική υποστήριξη: Εστιάζεται στην πρόληψη, αξιολόγηση και τη θεραπεία των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι εντός ή εκτός της οικογένειας, όπως π.χ. στο σχολείο. Συγκεκριμένα: Στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής και της ψυχοπαιδαγωγικής υποστήριξης αντιμετωπίζονται οι γνωστικές, συναισθηματικές, μαθησιακές, συμπεριφορικές και αναπτυξιακές δυσκολίες παιδιών και εφήβων. Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών προτείνεται η συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας.

Εργοθεραπεία: Απευθύνεται σε παιδιά που παρουσιάζουν φυσικά, αναπτυξιακά, γνωστικά, συναισθηματικά και κοινωνικά ελλείμματα. Δραστηριοποιείται, στοχεύει και δίνει λύσεις σε προβλήματα που αφορούν βασικούς άξονες της φυσιολογικής ανάπτυξης. Επιπλέον, συμβάλλει και στην πρόληψη και την αποτροπή εμφάνισης δυσκολιών. Μέσω της θεραπευτικής πράξης, η εργοθεραπεία συντελεί στην ανάπτυξη, ωρίμανση και βελτίωση της λειτουργικότητας του παιδιού, ώστε να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον στην καθημερινότητα, στο σπίτι και στο σχολείο.

Λογοθεραπεία: Αποσκοπεί στην πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου, ομιλίας, φωνής και επικοινωνίας. Μέσα από μία σειρά δοκιμασιών, ο λογοθεραπευτής  αναλύει και αξιολογεί τον λόγο, την ομιλία και την επικοινωνία του παιδιού / ενήλικα.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, που βρίσκεται επί της οδού Κορίνθου, αρ. 21, ή να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 2831133.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet