Σήκωσαν την «κούπα» τα κορίτσια του Ο.Φ. Νέας Ιωνίας
Αθλητισμός

Σήκωσαν την «κούπα» τα κορίτσια του Ο.Φ. Νέας Ιωνίας

Σήκωσαν την «κούπα» τα Κορίτσια του Ο.Τ. Νέας Ιωνίας, νικώντας τον τελικό του 15ου Final4 του Κυπέλλου Χάντμπολ Γυναικών την Αναγέννηση Άρτας με σκορ 37-17, στο κλειστό του Καματερού.

Η ομάδα των Βορείων στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδος για 4η φορά στην ιστορία της, ενώ άλλες 3 φορές έχει πανηγυρίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Α1 Γυναικών.

Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιουλίου Συναδινού, ο οποίος έκανε την απονομή στην κυπελλούχο ομάδα, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, Κώστα Γκαντή και τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση.

Κορυφαία παίκτρια του τελικού και του Final4 αναδείχθηκε η Μάγδα Πάπα της Νέας Ιωνίας, μετά από ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Η Κύπρια πίβοτ ήταν πρώτη σκόρερ του αγώνα με 9 γκολ, ενώ είχε εξαιρετική παρουσία και στην άμυνα. Την απονομή στην αθλήτρια της Νέας Ιωνίας έκανε ο α’ αντιπρόεδρος της ΟΧΕ, Στέφανος Σταμούλης.

Η περιγραφή του αγώνα

Η περιγραφή του αγώνα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ έχει ως εξής:

Η Νέα Ιωνία ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκε 4-0 (5’) και 8-1 (11’), μετατρέποντας από νωρίς τον τελικό σε παράσταση για έναν ρόλο. Εξαιρετικές ήταν οι Πάπα, Τσάκαλου, πολύ καλή κάτω από τα δοκάρια για μια ακόμα φορά η Κεπεσίδου, ενώ αλάνθαστη ήταν η Παπανικολάου με 100% ευστοχία (7/7).

Η ομάδα της Άρτας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό, ενώ μετά από κάποιο σημείο δεν είχε λύσεις, αφού αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών Σκάρα, Καλοΐδη -που έπαιξαν ελάχιστα- αλλά και η Καλασνίκοβα.

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 7-1, 10-3, 13-4, 17-6, 19-8 (ημχ.), 21-9, 24-11, 26-12, 29-12, 32-14, 37-17

ΟΦΝΙ (Ναϊσίδου- Ζιβούλοβιτς): Κεπεσίδου, Μανιά 3, Αργυροπούλου, Μίλασιτς 1, Παπανικολάου 7, Πάπα 9, Ζυγούρα 1, Μακρή, Τσάκαλου 8, Χρυσή 3, Διακογιάννη, Σαϊντοβα, Σαραντάκου 2, Ζηνωνίδου 1, Χρονοπούλου 2, Στουγιαννίδου.
ΑΡΤΑ (Γιόνκα Δήμου): Μπαλάφα 4, Σκουτέλα 2, Καλοϊδη 2, Γρούμπα, Σμαρδέλη, Βέμη, Σκάρα 4, Βράτσεβα 3, Δημητρίου 2, Χήτα, Μέγα, Κολιού, Καλασνίκοβα.
Διαιτητές: Παπαματθαίου- Χρηστίδη, Παρατηρητής: Κορρές.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet