Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφαση να κλείσει τη ΣΑΕΚ της πόλης
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφαση να κλείσει τη ΣΑΕΚ της πόλης

Η συγχώνευση της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης – ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Νέας Ιωνίας με το αντίστοιχο της Μεταμόρφωσης πρέπει να αποτραπεί και η κυβέρνηση να πάρει πίσω «αυτήν την απαράδεκτη απόφαση» υποστηρίζει το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας.

Οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα «για την αντιεκπαιδευτική επιλογή της κυβέρνησης να συγχωνευτεί η ΣΑΕΚ Νέας Ιωνίας με αυτήν της Μεταμόρφωσης». «Πρόκειται για χαρακτηριστική υποβάθμιση των σπουδών και της ζωής των σπουδαστών της ΣΑΕΚ. Δεν δικαιολογείται από πουθενά τέτοια απόφαση, πόσο μάλλον που οι υποδομές της ΣΑΕΚ Μεταμόρφωσης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξυπηρετήσουν άλλους 200 σπουδαστές», όπως υποστηρίζουν και προσθέτουν:

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα πίσω αυτήν την απόφαση, όπως άλλωστε αυτό απαιτούν οι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές της ΣΑΕΚ, δεκάδες φορείς της Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο, όλη η κοινωνία της πόλης.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων στηρίζει τους σπουδαστές της ΣΑΕΚ και σε όλα τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματά τους, όπως την πληρωμή της πρακτικής άσκησης, το πάσο για τις μεταφορές τους, την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολών τους.

Όλοι οι γονείς της Νέας Ιωνίας στηρίζουμε ολόθερμα και οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε κινητοποίηση που θα αποφασίσουν οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί. Είμαστε μαζί τους στον δίκαιο αγώνα τους για το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην κλείσει η σχολή τους και να μην υποβιβαστεί η μόρφωσή τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet