Δημιουργία Αλληλεγγύη: Η δήμαρχος να συμμορφωθεί με τους όρους του κανονισμού λειτουργίας του συνεδριακού κέντρου Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Η δήμαρχος να συμμορφωθεί με τους όρους του κανονισμού λειτουργίας του συνεδριακού κέντρου Νέας Ιωνίας

Ότι «η δήμαρχος Δ. Θωμαΐδου πρέπει να υποχρεωθεί να επανέλθει στην νομιμότητα και να συμμορφωθεί με τους όρους του κανονισμού λειτουργίας του συνεδριακού κέντρου Νέας Ιωνίας» επισημαίνει η παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη.

Μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Η δημοτική μας παράταξη προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο ημερίδες άμεσου τοπικού ενδιαφέροντος για τους συμπολίτες μας, απευθύνθηκε με επιστολές της (μέσω e-mail) στο γραφείο Δημάρχου στις 12/12/2022 και 5/1/2023  με τις οποίες ζητήσαμε την παραχώρηση της αίθουσας του συνεδριακού κέντρου του Δήμου μας για τις ημερομηνίες: Τετάρτη 29/3/2023 ώρα 19.00 και Τετάρτη 19/4/2023 ώρα 19.00.

Η δήμαρχος προφορικά, διά των αρμοδίων υπαλλήλων αλλά και διά της γ. γραμματέως του Δήμου, αρνήθηκε την παραχώρηση του συνεδριακού με τη δικαιολογία ότι έχει ηθική υποχρέωση να κρατήσει τον χώρο διαθέσιμο σε κόμματα και βουλευτές που θα τον ζητήσουν μια και πιθανολογείται σύντομα η προκήρυξη εκλογών.

Μάλιστα ήδη έχει ζητήσει τον χώρο υποψήφιος βουλευτής για προεκλογική του συγκέντρωση στο πλαίσιο διενέργειας των εθνικών εκλογών όταν προκηρυχθούν.

Σύμφωνα με τον κανονισμό δικαιούμαστε νομίμως και κατά προτεραιότητα την παραχώρηση της χρήσης του χώρου δεδομένου ότι είμαστε Δημοτική Παράταξη της πόλης. Εξάλλου προηγούμαστε στην παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου και για τον λόγο ότι με τον παραπάνω Κανονισμό ο χώρος δεν παραχωρείται τις ημέρες Δευτέρα & Τετάρτη σε πολιτικούς, συνδικαλιστικούς φορείς, επαγγελματικά σωματεία ή συλλόγους που δεν έχουν έδρα την πόλη μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet