Νέα Ιωνία: Η φωτιά στα Μέγαρα διέκοψε πρόωρα την κατασκήνωση των παιδιών στο Αλεποχώρι
Κοινωνία

Νέα Ιωνία: Η φωτιά στα Μέγαρα διέκοψε πρόωρα την κατασκήνωση των παιδιών στο Αλεποχώρι

Στους γονείς τους επέστρεψαν τα παιδιά της κατασκήνωσης του Δήμου Νέας Ιωνίας που βρίσκεται στο Αλεποχώρι, ύστερα από την απόφαση της δημοτικής αρχής να εκκενώσει προληπτικά τον χώρο λόγω της φωτιάς στην περιοχή Βενίζα Μεγάρων.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στη Δημοτική Κατασκήνωση για να συντονίσει τη μεταφορά των παιδιών και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Τα παιδιά αρχικά μετέβησαν σε ασφαλές μέρος στην παραλία Ψάθα στο Αλεποχώρι, ακολουθώντας τις οδηγίες των παιδαγωγών και των αρχών, ωστόσο αποφασίστηκε η μεταφορά των παιδιών με λεωφορεία πίσω στη Νέα Ιωνία, για την αποφυγή κάθε πιθανού κινδύνου.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι με ψυχραιμία, σχέδιο και υπευθυνότητα τα παιδιά και το προσωπικό είναι όλοι ασφαλείς, ενώ παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιοποιεί τα δεδομένα, προκειμένου να αποφασιστεί η επαναλειτουργία της κατασκήνωσης.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου δήλωσε σχετικά: «Τα παιδιά της κατασκήνωσής μας επέστρεψαν με ασφάλεια πίσω στη Νέα Ιωνία μας. Μαζί με τους γονείς τους τα υποδεχθήκαμε και πλέον όλοι ασφαλείς ευχόμαστε να τελειώσει αυτή η δοκιμασία και να γεμίσει ξανά ζωή η κατασκήνωσή μας στο Αλεποχώρι.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους γυμναστές μας, τους παιδαγωγούς μας, τους εργαζομένους μας, αλλά κυρίως την αρχηγό της κατασκήνωσής μας Βιβή Κωτσιοπούλου για τη συνεργασία μας, τον επαγγελματισμό που επέδειξε και την αγάπη της για τα παιδιά της Νέας Ιωνίας μας. Τέλος καλό, όλα καλά, πάντοτε με ψυχραιμία, σχέδιο και υπευθυνότητα.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή και βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και σχέδιο κάθε απειλή σε συνεργασία πάντοτε με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενούς μας για την όλη συνεργασία, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνη Καρβουνιάρη, αλλά και όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή για να διασωθεί το πανέμορφο δάσος που έχουμε αγαπήσει».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet