Κατά της τοποθέτησης βιντεοκαμερών στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας η Κίνηση Εκτός Σχεδίου
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Κατά της τοποθέτησης βιντεοκαμερών στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας η Κίνηση Εκτός Σχεδίου

Εναντίον της τοποθέτησης καμερών στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας τάσσεται η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία Εκτός Σχεδίου. Την απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, επικαλούμενο τις φθορές που προκαλούνται στο σχολικό συγκρότημα κατά τις ώρες που είναι κλειστό.

«Ας κάνουν οι διοικούντες τον Δήμο μια βόλτα στα σχολεία, αν πράγματι ενδιαφέρονται γι’ αυτά, για να δουν τον ανύπαρκτο φωτισμό, τις παμπάλαιες λάμπες να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια εκπαιδευτικών και μαθητών, περιμένοντας κάποιον «υπεύθυνο» να τις κατεβάσει. Ας ανοίξουν τα προαύλια των σχολείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, στους μαθητές και τη νεολαία, για να μπορούν να απασχοληθούν τα απογεύματα, καθώς οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι άθλησης και αναψυχής όλο και λιγοστεύουν στο Δήμο μας. Έτσι αποτρέπονται οι όποιες φθορές… εξωσχολικών στοιχείων, με το να γίνει το σχολείο χώρος των μαθητών και τις ώρες που αυτό δεν λειτουργεί» υποστηριζει, μεταξύ άλλων, η Κίνηση.

Η ίδια υποστηρίζει ότι «τα προβλήματα των δημόσιων σχολείων δεν λύνονται με μεγαλύτερη αστυνόμευση ούτε με πιο ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών που δεν πλεονάζουν άλλωστε στα σχολεία» και ζητεί από τη δημοτική αρχή «να πάρει πίσω την απόφασή της και να μην επιχειρήσει να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου», προσθέτοντας: «Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς και οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας δεν θα επιτρέψουν την τοποθέτηση βιντεοκαμερών στα σχολεία. Η δημοτική αρχή είναι για μία ακόμη φορά υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet