Ξεκίνησαν οι «Ιωνικές Ημέρες Μνήμης & Πολιτισμού» στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι «Ιωνικές Ημέρες Μνήμης & Πολιτισμού» στη Νέα Ιωνία

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ήταν η πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών Μνήμης & Πολιτισμού 2024», που πραγματοποιούνται στη Νέα Ιωνία. Η έναρξη έγινε το πρωί με την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερουπόλεως Ν. Ιωνίας, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην προτομή του μακαριστού επισκόπου Πατάρων Μελετίου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια ακολούθησε στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας ο  χαιρετισμός του δημάρχου της Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, «οι Ιωνικές Ημέρες αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την πολιτιστική εξωστρέφεια που επιδιώκουμε για τον Δήμο μας».

Οι πρωινές εκδηλώσεις, έκλεισαν με τα εγκαίνια της έκθεσης Εικαστικών Τεχνών, από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια των Ιωνικών Ημερών.

Τα περίπτερα της έκθεσης των φορέων και των Συλλόγων της πόλης άνοιξαν για να υποδεχτούν τον κόσμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα, για να γνωρίσει τα προϊόντα και τις δράσεις τους.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε, μαζί με τον δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, ο αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Βλάχος.

Στην έναρξη των Ιωνικών Ημερών παρέστησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» (Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο) Χρήστος Τσάμης, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων και συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet