Στη Βουλή από το ΚΚΕ το θέμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας
4dimnionias.mysch.gr/
Κοινωνία

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το θέμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε το ΚΚΕ με θέμα «Σχετικά με τις σοβαρές ιδιαιτερότητες στην μελλοντική Β’ τάξη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Αττικής».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αναδείξει η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας με σχετική ανακοίνωσή της.

Την ερώτηση του ΚΚΕ υπογράφουν οι βουλευτές Κτενά Αφροδίτη, Διγενή Σεμίνα, Αμπατιέλος Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Δάγκα Βιβή, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Μανωλάκου Διαμάντω, Παφίλης Θανάσης, Τσοκάνης Χρήστος και έχει ως εξής:

«Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Αττικής, η νέα Β’ τάξη (χρονιά 2024 – 2025) αντιμετωπίζει μία σειρά σοβαρές ιδιαιτερότητες που χρήζουν άμεσης παρέμβασης του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, στο μοναδικό τμήμα της τάξης, προήχθησαν 21 μαθητές, εκ των οποίων οι 5 είναι διαγνωσμένες περιπτώσεις από το αρμόδιο ΚΕΔΑΣΥ, που χρήζουν παράλληλης στήριξης. Ταυτόχρονα, αναμένονται διαγνώσεις για 2 επιπλέον μαθητές, που θα πρέπει να φοιτήσουν σε τμήμα ένταξης. Το ένα τρίτο των μαθητών του τμήματος είναι παιδιά, που εντάσσονται στην Ειδική Αγωγή.

Ήδη το τμήμα των 21 ατόμων θεωρείται πολυπληθές για την ευαίσθητη αυτή ηλικιακή τάξη, σύμφωνα με παιδαγωγικούς και επιστημονικούς όρους. Θυμίζουμε ότι διεκδίκηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών είναι τα τμήματα να μην ξεπερνούν τους 15 μαθητές στην Α’ και Β’ τάξη Δημοτικού.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,τι μέτρα θα λάβει έτσι ώστε:

  • Η νέα Β’ τάξη να χωριστεί σε 2 τμήματα, για να διευκολυνθούν κυρίως οι μαθητές της Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι υπόλοιποι στη μαθησιακή και κοινωνική τους εξέλιξη, με δεδομένο ότι στο σχολείο υπάρχει κενή αίθουσα διδασκαλίας.
  • Tο κάθε ένα παιδί που χρήζει παράλληλης στήριξης να έχει εξατομικευμένα ειδικό εκπαιδευτικό, όλες τις ώρες της εκπαιδευτικής ημέρας που χρειάζεται, σύμφωνα και με τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet