Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και γύρω Δήμων: Στήριξη στους εργαζόμενους της «ΣΚΡΟΥΤΖ»
Φωτογραφία: gr.near-place.com
Κοινωνία

Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και γύρω Δήμων: Στήριξη στους εργαζόμενους της «ΣΚΡΟΥΤΖ»

Το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και γύρω Δήμων εκφράζει «την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του, στον αγώνα της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ και των εργαζομένων στην εταιρεία “ΣΚΡΟΥΤΖ”, που στόχο έχει την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Ειδικότερα, το Σωματείο Νέας Ιωνίας και γύρω Δήμων αναφέρει:

«Την ώρα που η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέες συμβάσεις, μέσω των οποίων:

  • Νομιμοποιείται η τηλεργασία
  • Η υγεία και η ασφάλεια τους γίνεται ατομική υπόθεση (σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος δεν επιβαρύνεται πλέον ο εργοδότης)
  • Ισχυροποιούνται τα ευέλικτα ωράρια εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης κ.ο.κ.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, μαζί στα σωματεία τους διεκδικούν ζωή και εργασία με δικαιώματα.

Τέρμα πια η “εργασιακή ζούγκλα” και η ζωή “λάστιχο” του εργαζόμενου λαού.

Το υπουργείο Εργασίας εφαρμόζοντας και τις αποφάσεις που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης και όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων που έχουν θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια, τόσο από την τωρινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (βλ. νόμος Χατζηδάκη, νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου, νόμος Κατρούγκαλου), έχουν οδηγήσει το λαό να ζει έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μέσα από τις πορείες τους και τα συλλαλητήρια τους φωνάζουν το σύνθημα “αυτό το υπουργείο δεν είναι Εργασίας, είναι το υπουργείο της εργοδοσίας”.

Εμείς οι συνταξιούχοι θα είμαστε πάντα στο πλευρό και θα αγωνιζόμαστε από κοινού με τους εργαζόμενους, που είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Το Σωματείο Συνταξιούχων στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην “ΣΚΡΟΥΤΖ” που με τη Σωματειακή Επιτροπή της ΣΕΤΗΠ, την Παρασκευή 14/10 έχουν προγραμματίσει πλατιά εξόρμηση στην Νέα Ιωνία, με ραντεβού, στις 18:00, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, ώστε να γίνει γνωστό το γεγονός στην πόλη μας και να δυναμώσει η αλληλεγγύη. Για αυτό καλούμε, με τη σειρά μας, τα μέλη του Σωματείου μας και όλο τον λαό, να δώσουν το “παρών” στην κινητοποίηση και σε κάθε κινητοποίηση από εδώ και πέρα, ενισχύοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της “ΣΚΡΟΥΤΖ”».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet