Το Μπλόκο της Καλογρέζας τίμησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Το Μπλόκο της Καλογρέζας τίμησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας

Τη μνήμη των 22 εκτελεσθέντων από τις ναζιστικές δυνάμεις της κατοχής στο Μπλόκο της Καλογρέζας τίμησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου αναφέρει σχετικά: «Ο Δήμος μας, οι συγγενείς των εκτελεσθέντων, μέλη της Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σωματεία και φορείς της πόλης μας, σύσσωμη η Νέα Ιωνία μας, απέδωσε τις δέουσες τιμές με το μνημόσυνο, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων για τους γενναίους ήρωες που τόλμησαν να κοιτάξουν κατάματα τον κατακτητή και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη χορωδία του ΟΠΑΝ, η οποία με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, υπό την διεύθυνση του εκλεκτού μας Βαγγέλη Σαραντίδη, μας χάρισαν συγκλονιστικές ερμηνείες δίπλα στο μνημείο, τους τελετάρχες Γκέλλυ Σακαλόγλου και Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, καθώς, επίσης, και όλους όσους εργάστηκαν συνολικά στις φετινές άρτιες οργανωμένες εκδηλώσεις μνήμης για το Μπλόκο της Καλογρέζας.

Η μνήμη των παλληκαριών μένει άσβεστη στην καρδιά μας. Σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου κάνουν πάλι την εμφάνισή τους στην Ευρώπη χρειάζεται να εμπνεόμαστε από αυτή τη θυσία των προγόνων μας και να ενδυναμώνουμε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet