Παραίτηση από τη δημοτική αρχή με σοβαρές αιχμές για τη διοίκηση του Π. Μανούρη στη Νέα Ιωνία
Πολιτική

Παραίτηση από τη δημοτική αρχή με σοβαρές αιχμές για τη διοίκηση του Π. Μανούρη στη Νέα Ιωνία

Με σοβαρές αιχμές για τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος Νέας Ιωνίας συνόδευσε την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη δημοτική αρχή και την ανεξαρτητοποίησή του ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιλτιάδης Καναβός. «Αποχωρώ από τη δημοτική αρχή για να είμαι καλά με τη συνείδησή μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καναβός, προσθέτοντας ότι «η χάραξη πολιτικής είθισται να γίνεται από τους έχοντες τη λαϊκή εντολή και όχι από διορισμένα στελέχη και έμμισθους ή άμισθους συνεργάτες».

Σοβαρές αιχμές αφήνει όμως ο κ. Καναβός και για τον χειρισμό των οικονομικών του Δήμου από τη δημοτική αρχή του δημάρχου Παναγιώτη Μανούρη, σημειώνοντας: «Ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα για εμένα είναι ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου και το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον. Τα αποτελέσματα φαίνονται και στην υπό ψήφιση αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με προκαταβολές ΚΑΠ, με δεκάδες κωδικούς άγνωστου προορισμού, που καμία υπηρεσία δεν τα προτείνει και οι δυσκολίες θα φανούν στο τέλος του έτους».

Η αναλυτική ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Μιλτιάδη Καναβού:

Δ. Θωμαΐδου: Δεν βρέχει κ. δήμαρχε…

Στις συγκεκριμένες εξελίξεις παρενέβη και η τέως δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία, με αφορμή την αναφορά του κ. Καναβού στα οικονομικά του Δήμου, θέτει τρία ερωτήματα προ τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο FB, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ποιος επιτέλους θα ενημερώσει αξιόπιστα για το τι γίνεται με τα οικονομικά του Δήμου; Όταν παραδώσαμε τη διοίκηση, φροντίσαμε μετά από χρηστή διαχείριση να έχει ο Δήμος Νέας Ιωνίας ισοσκελισμένο προϋπολογισμό κι ένα απόθεμα αναπτυξιακών έργων 60.000.000 ευρώ.

Ποιοι είναι οι «δεκάδες κωδικοί άγνωστου προορισμού που καμία υπηρεσία δεν τα προτείνει» όπως ισχυρίζεται ο κ. Καναβός; Οφείλει ο δήμαρχος να αφήσει τα τερτίπια και τις υπεκφυγές.

Τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων της διοίκησης, με το στρατό έμμισθων συμβούλων και κονδυλοφόρων που αναλαμβάνουν εν τω μεταξύ τη δολοφονία χαρακτήρων;

Οφείλει ο δήμαρχος να κοιτάξει κατάματα όλες και όλους και να δώσει απαντήσεις».

Η αναλυτική ανάρτηση της κ. Θωμαΐδου:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet