Κλασικές δημιουργίες στον δημοτικό κινηματογράφο της Νέας Ιωνίας
Πολιτισμός

Κλασικές δημιουργίες στον δημοτικό κινηματογράφο της Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας διοργανώνει βραδιές κινηματογράφου και προσκαλεί το κοινό, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 20:30 στον δημοτικό κινηματόγραφο «Αστέρας» για να παρακολουθήσουν την πρώτη προβολή ταινίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κινηματογραφικές προβολές του Οκτωβρίου είναι αφιερωμένες στο Χόλιγουντ, άλλωστε η προσφορά του Χόλιγουντ στην τέχνη του κινηματογράφου ως γραφή, έκφραση και αισθητική, είναι μεγάλη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. «Η λεωφόρος της Δύσης» (Sunset Blvd) ΗΠΑ 1950, 110΄. Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ. Πρωταγωνιστούν: Γκλόρια Σβάνσον, Γουίλιαμ Χόλντεν, ΄Εριχ φον Στροχάιμ. Η Νόρμα Ντέσμοντ, μια ξεχασμένη ντίβα του βωβού κινηματογράφου, ζει στη βίλα της στη Sunset Blvd, με την ελπίδα ότι θα έρθει η στιγμή που θα κάνει θριαμβευτική επιστροφή στη μεγάλη οθόνη. Ο Τζον Γουίλις, ένας φιλόδοξος, αλλά ξεπεσμένος σεναριογράφος που ψάχνει να βρει την ευκαιρία που θα τον κάνει μεγάλη καριέρα την εκμεταλλευτεί για να ανέβει κοινωνικά. Η Νόρμα ερωτεύεται τον προστατευόμενό της αλλά η ζήλεια της όταν εκείνος γνωρίζει την νεαρή και ταλαντούχα σεναριογράφο Μπέτι Σάφερ την οδηγεί σε ντελίριο και στον φόνο.
  • Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. «Καζαμπλάνκα» (Cazablanca) HΠA 1942, 102΄. Σκηνοθεσία: Μάικλ Κέρτιζ. Πρωταγωνιστούν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέοινς, Πολ Χενράιτ. Ένας κυνικός Αμερικανός που ζει εξόριστος στην Καζαμπλάνκα, το μόνο μη κατεχόμενο έδαφος της Γαλλίας, πύλη ελπίδας και φυγής προς τις ΗΠΑ, των κατατρεγμένων από τους Ναζί, διατηρώντας το δικό του μπαρ, προσπαθεί να αποφασίσει αν θα βοηθήσει την πρώην ερωμένη του και τον σύζυγό της να ξεφύγουν από τους από τος διώκτες τους.
  • Δευτέρα 21 Οκτωβρίου: «Πολίτης Κέιν» (Citizen Kane), ΗΠΑ 1941, 119΄. Σκηνοθεσία: ΄Ορσον Γουέλς. Πρωταγωνιστούν: Όρσον Γουέλς, Τζόζεφ Κότεν, Άγκνες Μούρχεντ. Ένας δημοσιογράφος ερευνά τη ζωή ενός μεγιστάνα του Τύπου για να ανακαλύψει το νόημα της λέξης «Ρόουζμπαντ» που ξεστόμισε πριν ξεψυχήσει.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet