Π. Μανούρης: Τα πραγματικά έργα στη Νέα Ιωνία και το «παραμύθι της κληρονομιάς»
Νέα Ιωνία

Π. Μανούρης: Τα πραγματικά έργα στη Νέα Ιωνία και το «παραμύθι της κληρονομιάς»

Σε «μίνι» απολογισμό διετίας, κυρίως σε ό,τι αφορά την πορεία των έργων, προχώρησε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 10/2, στο δημαρχείο της πόλης.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της διοίκησης της τέως δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η δική του δημοτική αρχή -σε αντίθεση με «το παραμύθι της κληρονομιάς των 69 εκατ. ευρώ»- μέσα σε μόλις 24 μήνες έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για έργα ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν υποβληθεί προς χρηματοδότηση και βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης έργα ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ. Επίσης, στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβληθούν προς χρηματοδότηση έργα ύψους 1,36 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως, όπως υποστήριξε ο κ. Μανούρης, η προηγούμενη διοίκηση κατάφερε στη δική της θητεία να χρηματοδοτήσει μόλις πέντε έργα, συνολικού ύψους περίπου 5,109 εκατ. ευρώ, ενώ την 1/1/2024 παρέδωσε χρηματοδοτούμενα προς εξέλιξη έργα ύψους περίπου 8,093 εκατ. ευρώ. Επίσης, η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε έργα σε αδράνεια ύψους 3,412 εκατ. ευρώ, τα οποία «έτρεξε» η ίδια για να μη «χαθούν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Δηλαδή, συνολικά πίστωσε στη θητεία της κ. Θωμαΐδου έργα συνολικού ύψους περίπου 16,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, όμως, χρεώνει στη διοίκηση της τέως δημάρχου την απώλεια έργων συνολικού ύψους περίπου 53,153 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έργα ύψους περίπου 32 εκατ. ευρώ υποβλήθηκαν, αλλά είτε δεν εντάχθηκαν, είτε απεντάχθηκαν, ενώ έργα περίπου 21 εκατ. ευρώ ουδέποτε υποβλήθηκαν.

Όπως εξήγησε ο κ. Μανούρης η φιλοσοφία της διοίκησής του είναι οι χρηματοδοτήσεις που αφορούν έργα του Δήμου να αυξηθούν στο μέγιστο, γιατί -όπως είπε- είναι μόνος τρόπος να παραχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα για την πόλη, με δεδομένη τη σοβαρή υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αφορμή ερωτήματα που δέχθηκε από δημοσιογράφους ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν τον Δήμο του, όπως μεταξύ άλλων:

  • Στην ένταση που επικρατεί σε αρκετές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία χρεώνει πρωτίστως στη στάση της τέως δημάρχου, αλλά και του επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία Βασίλη Χριστοδούλου.
  • Στην κατάσταση των σχολικών μονάδων στην πόλη, για την οποία δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένος, καθώς χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.
  • Στην προοπτική επέκτασης στην πόλη της Γραμμής 4 του Μετρό, για την οποία είπε ότι θα υπάρξει νεότερη επαφή του με την εταιρεία, αλλά η προηγούμενη ενημέρωση ήταν ότι στην πόλη θα υπάρξουν «μία ή καμία στάση».
  • Στις κατηγορίες που δέχεται για τη στάση του απέναντι σε κυβερνητικούς παράγοντες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα συνεχίσω να κάνω κριτική, αλλά θα λέω και “μπράβο” σε όποιον φέρνει χρήματα στην πόλη».
  • Στο θέμα της ΕΡΙΟΤΕΚ, όπου αναφέρθηκε και πάλι στις σοβαρές ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης, αλλά εξέφρασε και την ελπίδα ότι «το παιχνίδι ακόμη δεν έχει κριθεί».
  • Στην ανακύκλωση στην πόλη, η οποία όπως σημείωσε βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση, αν και αυτό δεν οφείλεται σε ευθύνες του Δήμου, αλλά είναι συνολικό πρόβλημα για τη χώρα.

Χρηματοδοτούμενα έργα 2019-2025:

Προηγούμενο άρθρο

Π. Μανούρης: Τα πραγματικά έργα στη Νέα Ιωνία και το «παραμύθι της κληρονομιάς»

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet