Επίθεση με βόμβα μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στον Παπάγο – Τραυματίστηκε αστυνομικός
Φωτογραφία: hellenicpolice / FB
Κοινωνία

Επίθεση με βόμβα μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στον Παπάγο – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Βόμβα μολότοφ τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Ιουνίου έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Παπαδόπουλου για το ertnews.gr. Στόχοι ήταν το περιπολικό όχημα και η σκοπιά που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, στα οποία ξέσπασε φωτιά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού που εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης και την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς έφερε τραύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του. Παράλληλα, 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την προανάκριση αναλύουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και επιχειρούν να φτάσουν στους δράστες.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για το περιστατικό προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός. Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».

Πηγή στοιχείων: ertnews.gr

Νεότερη ενημέρωση 09:50

Φαίνεται ότι ο στόχος ήταν ο αστυνομικός

Την επίθεση εις βάρος του αστυνομικού έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου περιέγραψε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου. Μιλώντας στο Action24, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι φέρεται να πρόκειται για επίθεση εις βάρος του αστυνομικού και όχι του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι δράστες φέρεται να παρακολουθούσαν τον ένστολο και μόλις αυτός μπήκε στο περιπολικό του επιτέθηκαν.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας της προέδρου», τόνισε η κυρία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού(…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μολότοφ σε βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτό. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε, ο αστυνομικός «νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι΄ αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται».

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο αστυνομικός κατάφερε να σβήσει ο ίδιος τη φωτιά από το σώμα του και να ενημερώσει την αστυνομία.

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα «είτε από τα υπολείμματα που έχουν βρεθεί στο υπηρεσιακό όχημα, είτε από το βιντεοληπτικό υλικό».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet