Ένωση Γονέων: Εκατοντάδες παιδιά απορρίπτονται από το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Ένωση Γονέων: Εκατοντάδες παιδιά απορρίπτονται από το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Για απόρριψη μαθητών των σχολείων Παπάγου και Χολαργού από το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης κάνει λόγο η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου. Όπως καταγγέλει, τρεις μέρες πριν την έναρξη της 1ης περιόδου του προγράμματος απορρίπτονται αιτήσεις εκατοντάδων παιδιών.

«Γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, που θα ήταν για γέλια αν δεν αφορούσαν την αγωνία εκατοντάδων γονιών για το τι θα κάνουν με τα παιδιά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, μέχρι να καταφέρουν να πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια» τονίζει η Ένωση και ταυτόχρονα ζητεί:

  • Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των παιδιών.
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για την καλοκαιρινή απασχόληση.
  • Να διατεθούν επιπλέον χώροι σχολείων για τη λειτουργία της.
Νεότερη ενημέρωση – Δευτέρα 19/6

Για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει μετά από ερωτήματά μας ήδη από τον Απρίλιο του 2023, κατάφερε φέτος να αφήσει εκτός Δημιουργικής Καλοκαιρινής Απασχόλησης 175 παιδιά(!) και μάλιστα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα μόλις τρεις μέρες πριν την έναρξη της πρώτης περιόδου!».

Φωτογραφία από τα πρακτικά της συνεδρίασης της 25ης Απριλίου
Νεότερη ενημέρωση – Πέμπτη 22 Ιουνίου

Από την πλευρά της η Κομματική Οργάνωση Χολαργού – Παπάγου του ΚΚΕ αναφέρει ότι «η δημοτική αρχή Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, για ακόμα μια φορά, είναι έκθετη απέναντι στους γονείς για τον αποκλεισμό παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και την επιβάρυνση των γονέων».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet