Αγώνας γονέων και εκπαιδευτικών στο 1ο Γυμνάσιο Παπάγου για να αποφευχθούν οι συγχωνεύσεις
Κοινωνία

Αγώνας γονέων και εκπαιδευτικών στο 1ο Γυμνάσιο Παπάγου για να αποφευχθούν οι συγχωνεύσεις

Τον δικό τους αγώνα δίνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου και η Α-Γ ΕΛΜΕ αντιστεκόμενοι στη συγχώνευση τμημάτων της εκπαιδευτικής μονάδας. Εκπρόσωποί τους, μαζί με γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικούς συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στην είσοδο του σχολείου για να διαμαρτυρηθούν για τη συγχώνευση τμημάτων και τη γενικότερη αναστάτωση που επιφέρει αυτή στη λειτουργία του σχολείου.

«Στον βωμό της εξοικονόμησης πόρων, οι αρμόδιοι θυσιάζουν την εκπαίδευση των μαθητών, υιοθετώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες» σημειώνουν ο Σύλλογος και η Α-Γ ΕΛΜΕ, η οποία προσθέτει ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις από την αρμόδια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προς τη διεύθυνση του σχολείου για να γίνει αυτό που ορίζει ο νόμος, δηλαδή τη δημιουργία και του 5ου τμήματος στη Γ’ Γυμνασίου, χωρίς όμως να ορίζεται χρονικό πλαίσιο που θα υπογραφεί η σχετική απόφαση.

Πάντως, η εντολή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου είναι «η συνέχιση του αγώνα μέχρι την οριστική λειτουργία όλων των τμημάτων, χωρίς εκπαιδευτικά κενά», όπως αναφέρεται σχετικά. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε νέες πρωτοβουλίες προκειμένου η υπόσχεση να γίνει δεσμευτική και να λειτουργήσει άμεσα το 5ο τμήμα στη Γ’ Γυμνασίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet