Ασφυκτική η κατάσταση στις σχολικές υποδομές σε Παπάγο και Χολαργό καταγγέλλουν οι γονείς
Κοινωνία

Ασφυκτική η κατάσταση στις σχολικές υποδομές σε Παπάγο και Χολαργό καταγγέλλουν οι γονείς

Παραμένει η «ασφυκτική κατάσταση» στις σχολικές υποδομές σε Παπάγο και Χολαργό, όπως επισημαίνει η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου, γεγονός που -όπως υποστηρίζουν- αναδείχθηκε και στην τοποθέτηση των εκπροσώπων του στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την έγκριση παραρτημάτων νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

Πάγια θέση της Ένωσης, όπως υποστηρίζει η ίδια, είναι η ίδρυση, η κατασκευή και η λειτουργία νέων σχολείων και στις δύο κοινότητες του Δήμου «ώστε να καλύπτονται με παιδαγωγικά κριτήρια οι ανάγκες των μαθητών για αξιοπρεπή φοίτηση σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για να μειωθεί ο αριθός μαθητών ανά τάξη και να μην αντιμετωπίζονται ως υπεράριθμοι στοιβάζοντάς τους σε ακατάλληλες αίθουσες».

Στην βάση αυτή ζητεί επιτακτικά «να δοθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή των σχολείων, που κάτω από την επιμονή ολόκληρης της σχολικής κοινότητας έχουν ήδη ιδρυθεί από το καλοκαίρι του 2020, αλλά παραμένουν άστεγα». «Η ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, του 4ου Νηπιαγωγείου Παπάγου και του 4ου Δημοτικού Παπάγου, όπως και η ανακατασκευή του κτηρίου της Κλειούς, μπορούν να δώσουν ανάσα στα ήδη υπερκορεσμένα σχολεία του Δήμου μας» προσθέτουν οι γονείς.

Μάλιστα, απαιτούν την άμεση έναρξη εργασιών ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι όλα έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσουν οι μαθητές τη νέα σχολική τους χρονιά χωρίς προβλήματα, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την υγιεινή και ασφάλειά τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet