Στους δρόμους και οι μαθητές Λυκείων Παπάγου – Χολαργού – Ποιες οι διεκδικήσεις τους
Κοινωνία

Στους δρόμους και οι μαθητές Λυκείων Παπάγου – Χολαργού – Ποιες οι διεκδικήσεις τους

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας Παπάγου – Χολαργού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας και διεκδικώντας να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία τους και ορισμένα ζητήματα υποδομών. Επίσης, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην εξίσωση των πτυχίων κολεγίων με τα ΑΕΙ, ενώ εξέφρασαν και την οργή τους για τις πολλές εξετάσεις που «επιστρέφουν» στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Φθάνοντας στο δημαρχείο, μετέφεραν τα αιτήματά τους στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Παιδείας, Μιχάλη Τράκα, σχετικά με την ανακατασκευή του 1ου Λυκείου, διεκδικώντας να εξασφαλιστεί ότι θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο σε αίθουσες, με καθηγητές και καθαριότητα και όχι σε «εργοτάξιο», ενώ έθεσαν και ζητήματα θέρμανσης.

Ο αντιδήμαρχος, όπως πληροφορούμαστε, δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει, ενώ στη συνάντηση, όπου υπήρξε και κάποια μικρο-ένταση, παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ρεμούνδος, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, οποίος εξέφρασε τη στήριξη της παράταξης «στον δίκαιο αγώνα των μαθητών».

Στη συνέχεια οι μαθητές κατέβηκαν με πορεία την Περικλέους, με κατεύθυνση προς τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να μεταφέρουν τα αιτήματά τους για μη εξίσωση πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων και τις αλλαγές που προωθούνται και «κάνουν ακόμα χειρότερο το σχολείο».

Κατά την πορεία τους φώναζαν συνθήματα όπως «Στο σάπιο σύστημά σας σάπια και η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία», «Θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό», με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του λυκείου και «Κούλη Κεραμέως ακούστε το καλά, οι μαθητές στον δρόμο ακόμα μια φορά».

Στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιπροσωπεία των 15μελών μπήκε στο κτήριο και μετέφερε τα αίτημα των αγωνιζόμενων μαθητών, με την παρουσία αστυνομίας.

Οι μαθητές συζητάνε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet