Συγκέντρωση και πορεία στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού για τον θάνατο του εργαζομένου
Κοινωνία

Συγκέντρωση και πορεία στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού για τον θάνατο του εργαζομένου

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα που απηύθυνε το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων σε γονείς και συλλόγους την Παρασκευή 28 Ιουνίου για κινητοποίηση λόγω του τραγικού θανάτου εργαζομένου στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον τόπο του τραγικού συμβάντος, εκεί που ο 47χρονος Νίκος Παυλόπουλος, εργαζόμενος στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε δένδρο, την ώρα που έκανε εργασίες κοπής δένδρων για την τοποθέτηση προκάτ αίθουσας διδασκαλίας για το Νηπιαγωγείο Παπάγου. Σε κλίμα συγκίνησης, οι συγκεντρωμένοι γονείς, κάτοικοι της περιοχής, εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού, πλήθους συλλόγων γονέων, της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής, του ΣΕΠΕ «Περικλής», της Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, του Συλλόγου Γυναικών Παπάγου – Χολαργού, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, τήρησαν ενός λεπτού σιγή και άφησαν λίγα λουλούδια έξω από την πόρτα του σχολείου, ενώ στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» και «Μέτρα προστασίας για μας και τα παιδιά μας, αν δεν αγωνιστούμε θα’ ρθει και η σειρά μας».

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν έξω από το σχολείο από τον Γιώργο Κώτη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, την Άιντα Γκικουρία, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Περικλής», τον Ερνέστο Τσακαλία, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Παπάγου και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, που τόνισε ότι «η συγκέντρωση αυτή αποτελεί καμπανάκι κινδύνου ώστε να παρθούν μέτρα, να αγωνιστούμε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί». Στο δημαρχείο, επίσης, μίλησαν ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και η πρόεδρος της Ένωσης Ρουμπίνη Χρονοπούλου, η οποία ανέδειξε τα προβλήματα των σχολείων λόγω των ελλιπών μέτρων προστασίας «που εδράζουν στη λογική κόστους οφέλους, στην πολιτική που ακολουθούν Δήμος και Πολιτεία» και τόνισε την ανάγκη να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και όλες οι απαραίτητες εργασίες στα σχολεία του Δήμου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο με ααφάλεια.

Στο τέλος έγινε κάλεσμα στους φορείς που συμμετείχαν να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα ως μια ελάχιστη βοήθεια προς την οικογένεια του άδικα χαμένου εργαζόμενου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και λογαριασμός τραπέζης, ώστε όποιος επιθυμεί να προσφέρει στήριξη στην οικογένεια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet