«Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού σε 5όροφα και 6όροφα κτήρια
Κοινωνία

«Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού σε 5όροφα και 6όροφα κτήρια

Με ευρεία πλειοψηφία και τη στήριξη τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, εξέδωσε την υπ. αριθ. 51/26/52021 απόφαση με την οποία ο Δήμος αιτείται από τα αρμόδια υπουργεία την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της δυνατότητας προσαύξησης του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτηρίων, που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι νομοθετικές τροποποιήσεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού θέτουν σε κίνδυνο το υπάρχον φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της πόλης, λόγω του ότι εφαρμόζονται και σε περιπτώσεις καθορισμού μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους από πάσης φύσεως διατάγματα, εφόσον δεν περιέχεται ρητή αντίθετη πρόβλεψη σε αυτά.

Έτσι, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην κοινότητα Παπάγου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού μπορεί να ανέβει στα 16μ. χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται το ύψος της στέγης +2μ., ήτοι το τελικό ύψος που δύναται να πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα Παπάγου μπορεί να ανέλθει στα 18μ. και αντίστοιχα στην Κοινότητα Χολαργού στα 20μ.

Η αλλοίωση του διαμορφωμένου χαρακτήρα της πόλης, με τους επιβαρυντικούς όρους δόμησης που προκάλεσαν οι προβλέψεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζεται έως σήμερα με ταχείς ρυθμούς, ενώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κατασκευάζονται αρκετές νέες οικοδομές με τους ως άνω επιβαρυντικούς όρους δόμησης, επισημαίνει η διοίκηση.

Για του λόγους αυτούς, ο Δήμος αποφάσισε να επιδιώξει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της δυνατότητας των προσαυξήσεων του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτηρίων, με σκοπό τη θωράκιση της πόλης από την υπερδόμηση, που ήδη συντελείται και  πλήττει το χαρακτήρα της και το συγκριτικό γεωπεριβαλλοντικό της πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet