«Geri Olympics» στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου
Κοινωνία

«Geri Olympics» στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου

Με επιτυχία διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά σε Κύπρο και Ελλάδα οι «Geri Olympics» την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη διοργάνωση ανέλαβαν τα Δημοτικά Πολυϊατρεία Παπάγου σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (ΑΜΕΝ), το Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Αλτσχάιμερ/Άνοια που εδρεύει στη Λευκωσία, και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής και Καινοτομίας Παναγιώτη Μπαμίδη

Στους 2ους «Geri Olympics» έλαβαν μέρος 35 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (60 ετών και άνω), τα οποία συμμετείχαν στα αγωνίσματα καλαθοσφαίριση, darts (βελάκια), bowling και στα αγωνίσματα του προγράμματος Fit for all (Arkanoid – Apple – Golf – Fishing).

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ Γεώργιος Στεφανάκος.

Στους επίτιμους προσκεκλημένους, Η. Αποστολόπουλο και Γ. Πατούλη, απέδωσε βραβείο τιμής ένεκεν η εκπρόσωπος της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής καινοτομίας Ευαγγελία Ρωμανοπούλου (Phd Candidate Computer Science and Biomedical Informatics).

Η αντιδήμαρχος Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και ΚΑΠΗ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού Αγλαΐα Σουρανή σχολίασε χαρακτηριστικά πως οι «Geri Olympics» αποτελούν μια καινοτόμο κοινωνική δράση για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πλήθος σωματικών δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων, βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, αλλά και την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικότητάς τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet