Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Χολαργό
Πολιτική

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Χολαργό

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/5, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στον Χολαργό, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κωνσταντίνα Κούνεβα και Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη συγκέντρωση άνοιξε η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ και του Τμήματος Πολιτισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ, η οποία παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, λέγοντας πως «στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, απορρίπτοντας τη Ν.Δ., αλλά και τα κόμματα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, έχουμε 42 εξαιρετικές επιλογές για την ψήφο μας. 42 επιλογές στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να αναδείξουμε τους δικούς μας πραγματικούς πρωταγωνιστές!».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Νότης Μαριάς, καθηγητής Θεσμών της Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς εμείς θα αποφασίσουμε «αν θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση του Πολέμου ή την Ευρώπη της Ειρήνης, την Ευρωπαϊκή Ένωση της ακρίβειας και της φτώχειας ή την Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης διανομής του παραγόμενου πλούτου, την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων ή την Ευρώπη των λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων και του Συμφώνου Σταθερότητας ή μια Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας κρατών και λαών».

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε έναν εργαζόμενο, στους νέους και τις νέες, στο λαό που βιώνει τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής όπως αυτά εκφράζονται στους μισθούς που τελειώνουν το πρώτο 15ήμερο του μήνα, στο πανάκριβο ρεύμα, στα μεγάλα οικογενειακά έξοδα, στα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, στην έλλειψη ελεύθερου και δημιουργικού χρόνου για τον ίδιο τον εργαζόμενο αλλά και τον ποιοτικό χρόνο που στερείται με τα παιδιά, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα, στο πλάι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των μελών του ΚΚΕ καθώς «ο αγώνας μπορεί να μεγαλώσει μόνο με τη συμμετοχή σας».

Ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, ανεβαίνοντας στο βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, τους νέους και τις νέες, την Κυριακή 9 Ιούνη να «δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα που θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, στους Έλληνες εργαζόμενους και σε όλους τους λαούς στο εξωτερικό! Ένα ισχυρό «φτάνει, ως εδώ!», με αποδέκτη την κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα που της έβαλαν πλάτη και την έβγαλαν λάδι όποτε χρειάστηκε. Μήνυμα που μπορεί να συγκλονίσει τις Βρυξέλλες, όπως οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως οι μεγάλες απεργίες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την Ε.Ε.».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet