Δήμος Πεντέλης: Η πεντελιώτικη εθελοντική ευαισθησία σε κρίση;
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Πεντέλης: Η πεντελιώτικη εθελοντική ευαισθησία σε κρίση;

«Είναι σε κρίση πεντελιώτικη εθελοντική ευαισθησία» διερωτάται ο Δήμος Πεντέλης, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μικρή ήταν η συμμετοχή εθελοντών σε δύο δράσεις καθαρισμού.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε καθαρισμό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στην πλατεία της οδού 25ης Μαρτίου, δίπλα στο ΝΙΕΘ, προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος για την αντιπυρική περίοδο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η πατροπαράδοτη πεντελιώτικη εθελοντική ευαισθησία σε κρίση;

Η κατάσταση εθελοντικού έργου στην πόλη μας τεκμηριώνει την άποψη ότι παίρνουμε άριστα «στο λέω» και «στο κρίνω» και μηδέν «στο κάνω».

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί δύο εθελοντικοί καθαρισμοί, στο δασάκι του Νοσοκομείου Τσαγκάρη στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων το Σάββατο 25 Απριλίου 2015  και στην πλατεία της Αγίας Τριάδας στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 με μικρή συμμετοχή των ίδιων πάντα εθελοντών και εργαζομένων του Δήμου.

Παρά το κάλεσμα και την ευρεία κοινοποίηση η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μηδενική. Οι ίδιοι άνθρωποι κάθε φορά. Κανένα ενδιαφέρον για προσφορά;

Οι καταστηματάρχες πέριξ της πλατείας της Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη ούτε εμφανίστηκαν, ούτε έστειλαν κάποιον εργάτη για να βοηθήσει για  τον καθαρισμό του χώρου, όπως άλλωστε τους είχαμε παρακαλέσει να κάνουν.

Αγαπητοί συμπολίτες η επόμενη μεγάλη εθελοντική δράση κοπής χόρτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων είναι την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στην πλατεία της οδού 25ης Μαρτίου δίπλα στο ΝΙΕΘ και σας περιμένουμε όλους εκεί. Ο τόπος σας έχει τώρα ανάγκη για να τον προετοιμάσουμε για την αντιπυρική περίοδο. Δεν αξίζει να κλαίμε στα αποκαΐδια, οφείλουμε να δουλέψουμε για να μην πάθουμε, «πρόληψη – πρόληψη- πρόληψη». 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet