Συμπολιτεία: Ναι στη απόκτηση της Πόγκα, αλλά με διαφανείς διαδικασίες
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: Ναι στη απόκτηση της Πόγκα, αλλά με διαφανείς διαδικασίες

“Προχειρότητα, άγνοια και ροπή προς αδιαφανείς διαδικασίες” χρεώνει στον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμπολιτεία, με αφορμή τους χειρισμούς του στο θέμα της απόκτηση του χώρου της πλατείας Πόγκα, στα Μελίσσια.

Η παράταξη, αν και συμφωνεί με την πρόθεση της απευθείας αγοράς της έκτασης, κατηγορεί τον δήμαρχο ότι δεν ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, νομίζοντας ότι “έχει το αλάθητο του Πάπα”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμπολιτείας:

Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Στεργίου και η διοίκησή του αντιμετωπίζουν την απόκτηση του χώρου της πλατείας Πόγκα στα Μελίσσια δείχνουν, για μια ακόμα φορά, άγνοια, προχειρότητα και ροπή προς αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο κ. Στεργίου είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/10/2015 ότι έχει κάνει αρχικές συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες του χώρου της πλατείας Πόγκα με στόχο την απευθείας αγορά της έκτασης (σωστά τις έκανε), αλλά δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ή τουλάχιστον τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την πορεία τους, αντιθέτως περιορίστηκε για μια ακόμα φορά σε αλαζονικές, διχαστικές και υπερφίαλες τοποθετήσεις.

Εμείς τον κ. Στεργίου τον ξέρουμε καλά και ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τον εμπιστευόμαστε να χειριστεί μόνος του υποθέσεις χιλιάδων ευρώ, ούτε φυσικά θα νομιμοποιήσουμε τις πράξεις του με την ανοχή μας.

Η θέση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για την απόκτηση της πλατείας Πόγκα στα Μελίσσια είναι σαφής:

  • Η πλατεία Πόγκα πρέπει να αποκτηθεί με τίμημα ανάλογο των τρεχουσών τιμών και συνθηκών της αγοράς, ώστε να είναι επωφελές για τον Δήμο. 
  • Για την εξεύρεση του καλύτερου τρόπου απόκτησης της έκτασης πρέπει να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση για τον Δήμο, όπως προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η κανονική διαδικασία που προβλέπεται από την πολεοδομική νομοθεσία, η οποία πιθανότατα να είναι και ευνοϊκότερη για τον Δήμο. Σημειώνουμε ότι αυτό που προτείνει ο κ. Στεργίου είναι η κατ΄ εξαίρεση διαδικασία, κάτι που κάνει για πολλοστή φορά. 
  • Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πρέπει να είναι διαφανής και σύννομη.

Πάγια θέση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι ότι τα πολεοδομικά θέματα αντιμετωπίζονται συλλογικά. Ο κ. Στεργίου νομίζει ότι έχει το αλάθητο του Πάπα. Όχι μόνο δεν το έχει, αλλά αντιθέτως έχει πλήρη άγνοια και αναποτελεσματικότητα στα πολεοδομικά θέματα. Διαφορετικά δεν θα άφηνε επί 15 χρόνια την Παλαιά Πεντέλη χωρίς Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και δεν θα πάγωνε όλες τις πολεοδομικές διαδικασίες των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης την τελευταία πενταετία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet