Καταγγελίες κατοίκων για ανεξέλεγκτη κοπή υγιών δένδρων στην Πεντέλη από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ
Πεντέλη

Καταγγελίες κατοίκων για ανεξέλεγκτη κοπή υγιών δένδρων στην Πεντέλη από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ

Νέο πλήγμα φαίνεται να δέχεται το περιβάλλον στον Δήμο Πεντέλης, μετά από αυτό της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στην περιοχή. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων για παράνομη κοπή δένδρων στην Πεντέλη από εταιρεία που εργάζεται για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως αναφέρουν κάτοικοι, η εταιρεία έχει λάβει μια γενική άδεια που της επιτρέπει να κόβει όσα δένδρα έρχονται σε επαφή με καλώδια ηλεκτροδότησης, αλλά -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- τα συνεργεία προχωρούν σε ανεξέλεγκτες κοπές υγιών δένδρων, ακόμη και αν αυτά βρίσκονται σε απόσταση πάνω από 10 μέτρα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ενώ η άδεια αναφέρει ότι το Δασαρχείο πρέπει να είναι παρόν κατά τη διάρκεια των εργασιών, αυτό δεν γίνεται στην πραγματικότητα.

Οι καταγγελίες αφορούν στις περιοχές Αγίου Γεωργίου 26 στην Πεντέλη και Σκουζέ 1, στο γεφυράκι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει καταγράψει το γεγονός, μετά από αναφορά πολίτη, ενώ ενήμερη είναι και η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, η οποία και εξετάζει το θέμα. Προς το παρόν, πάντως, έχει περιοριστεί σε μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου στο F/B, όπου και αναφέρει:

«Σημαντική διευκρίνιση: ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση των καμμένων. Όποιες ενέργειες γίνονται στο πράσινο, όπως απομάκρυνση κλαδιών και κούρεμα δέντρων, είναι υπό την εποπτεία του ΔΕΔΔΗΕ με το αρμόδιο συνεργείο ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα ηλεκτροφόρα καλώδια».

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξει μια κάπως πιο… επίσημη και τεκμηριωμένη απάντηση για τις καταγγελίες των κατοίκων, οι οποίοι -μετά τα δραματικά γεγονότα που έζησαν- ευλόγως είναι ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιου είδους περιβαλλοντικά θέματα.

Προηγούμενο άρθρο

Καταγγελίες κατοίκων για ανεξέλεγκτη κοπή υγιών δένδρων στην Πεντέλη από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet