Αντιφυματικός εμβολιασμός σε παιδιά ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Αντιφυματικός εμβολιασμός σε παιδιά ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Δήμου Πεντέλης

Αντιφυματικός εμβολιασμός πραγματοποιείται σε παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πεντέλης, βάσει της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου «Ο Δήμος Πεντέλης συνεπής στον προγραμματισμό του σε θέματα προληπτικής ιατρικής και διασφάλισης της υγείας των παιδιών, κατάφερε να εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων ώστε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των παιδιών της ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου».

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στα παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η δερμοαντίδραση (Mantoux) και μετά από δυο ημέρες ο εμβολιασμός με BCG.

Στο πρόγραμμα που υλοποιείται από τον Δήμο Πεντέλης συμμετέχει η εθελόντρια ιατρός πνευμονολόγος Αλεξάνδρα Κουτσοκέρα, οι επισκέπτριες Υγείας Ευαγγελία Παπαγιάννη από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού και κ. Ζαχαράτου από το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Μεταμόρφωσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet