Δημοκρατική Συνεργασία: Η δασική έκταση Παπαδημητρίου, Εξοχών Χωροφυλακής και ΝΙΕΝ ήταν και είναι δημοτική υπόθεση
Κοινωνία

Δημοκρατική Συνεργασία: Η δασική έκταση Παπαδημητρίου, Εξοχών Χωροφυλακής και ΝΙΕΝ ήταν και είναι δημοτική υπόθεση

«Η δασική έκταση Παπαδημητρίου, Εξοχών Χωροφυλακής και ΝΙΕΝ ήταν και είναι δημοτική υπόθεση και δεν νομιμοποιείται κανείς να την καπηλεύεται» αναφέρει η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία, απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Πεντέλης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

«Οι ένοικοι της Καλαμβόκη 2Α, με ξεχωριστές ανακοινώσεις – αναρτήσεις, θριαμβολογούν, αλληλοσυγχαίρονται, μοιράζουν ευχαριστίες στην πολιτική τους δημοτική παρέα και κομματικοποιούν την εξέλιξη της υπόθεσης Δάσους Παπαδημητρίου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 εκδικάστηκε ο καθορισμός οριστικής τιμής μονάδος προκειμένου να απαλλοτριωθεί η δασική έκταση Παπαδημητρίου. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, ελπίζουμε η δικαιοσύνη να καθορίσει προσήκουσα τιμή και όχι κάποιο τίμημα που θα είναι υψηλό για τον Δήμο.

Μέχρι της έκδοσης της τελικής απόφασης και την οριστικοποίηση της εξέλιξης υπάρχει μακρύς χρόνος και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, εγρήγορση και σωστές κινήσεις.

Ελπίζουμε  και θα συμβάλλουμε από οποιαδήποτε θέση να πραγματοποιηθεί το ευκταίο, που δεν είναι άλλο από το να περιέλθει ο συγκεκριμένος χώρος στον Δήμο και στους δημότες του.

Με νηφάλια και πάντα προς το συμφέρον της πόλης προσέγγιση λέμε μετά παρρησίας ότι είναι μια πολύ καλή εξέλιξη. Ευχόμαστε τα αποτελέσματα να δικαιώσουν τους αγώνες των πολιτών και όλων των δημοτικών ομάδων, που έχουν ιστορία 30 τουλάχιστον ετών.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή υπενθυμίζουμε ότι η δασική έκταση Παπαδημητρίου, Εξοχών Χωροφυλακής και ΝΙΕΝ ήταν πρώτη προτεραιότητα των Μελισσιωτών πολιτών και εκδηλώθηκε έμπρακτα με κινητοποιήσεις για την απόκτηση του δάσους Παπαδημητρίου.

Η επιλεκτική αναφορά λοιπόν σε συγκεκριμένους ανθρώπους ότι συνέβαλαν στην επίλυση του θέματος Παπαδημητρίου αδικεί πρωτίστως όλους τους Μελισσιώτες και στη συνέχεια όλες της δημοτικές παρατάξεις και τους δημάρχους οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την υπόθεση για να μπορούμε να φτάσουμε στο σημερινό σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σειρά προσφυγών των φερόμενων ιδιοκτητών από το 2016-2020 απορρίφθηκαν χάρις στις οδηγίες του Δήμου και στην εξαίρετη υποστήριξή τους από τους νομικούς που το ανέλαβαν.

Όσον δεν αφορά τη μη αναφορά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου στην επιτυχή μέχρι σήμερα εξέλιξη του θέματος είναι τουλάχιστον ατόπημα και έλλειψη διοικητικής επάρκειας.

Για μας η απόκτηση και ενοποίηση των τριών χώρων παραμένει δημοτική στρατηγική με μετατροπή του στεγασμένου χώρου του ΝΙΕΝ σε δημοτικό πολυχώρο.

Τέλος, το ότι δεν σκέφτηκαν να μας συμπεριλάβουν στην ανακοίνωσή τους, τους ευχαριστούμε ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet