Δ. Παπακωνσταντίνου: Υποχρέωση του Δήμου Πεντέλης η μείωση των δημοτικών τελών
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Υποχρέωση του Δήμου Πεντέλης η μείωση των δημοτικών τελών

Για υποχρέωση του Δήμου Πεντέλης να μειώσει τα δημοτικά τέλη κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Άμεση υποχρέωση του Δήμου είναι η τουλάχιστον ισόποση ποσοστιαία μείωση των δημοτικών τελών, η οποία αντιστοιχεί στην αύξηση των τετραγωνικών που δηλώθηκαν για νομιμοποίηση σε οικίες και καταστήματα.

Χωρίς να αλλάξει τίποτε στη χρήση οικιών και καταστημάτων και στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και καταστηματάρχες προέκυψαν επιπλέον έσοδα για τον Δήμο.

Με επεξεργασμένο το περίπου 60% των αιτήσεων νομιμοποίησης τετραγωνικών προκύπτει μια μέση αύξηση επιφάνειας της τάξεως του 8%  για το 2022, που μεταφράζεται σε αντίστοιχο επιπλέον έσοδο για τον Δήμο.

Προφανώς η συνολική αύξηση θα κυμανθεί περί το 15% με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων. Αυτό το επιπλέον έσοδο ο Δήμος οφείλει να το επιστρέψει στους πολίτες με τουλάχιστον ισόποση μείωση των δημοτικών τελών. Βεβαίως αν υπήρχε ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων τα δημοτικά τέλη επιδέχονται περισσότερη μείωση.

Θα καταθέσουμε τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση δημοτικών τελών για το έτος 2022».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet