Εορτασμός Αγίας Παρασκευής στη Δ.Κ. Ν. Πεντέλης
Κοινωνία

Εορτασμός Αγίας Παρασκευής στη Δ.Κ. Ν. Πεντέλης

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάστηκε και φέτος η μεγάλη – και τοπικά – γιορτή της οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης.

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 παραμονή της γιορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου επισκόπου Θερμοπυλών και καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ.κ. Ιωάννη Σακελαρίου και με συμμετοχή πλήθους ιερέων.

Η τελετή περιλάμβανε και την περιφορά των λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και της Ιερής της εικόνας, από νέους του Συλλόγου Κυκλαδιτών και Φίλων Νέας Πεντέλης και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν επίσης η νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, οι αντιδήμαρχοι Λευτέρης Κοντουλάκος, Άντα Μπούσουλα και Γιάννης Ζώης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Λευτέρης Κιτσούλης, οι τοπικοί σύμβουλοι Απόστολος Φραντζής και Σταύρος Λεμπετσόγλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet