Με πεζοπορία στο Πεντελικό θα καλωσορίσει ο Δήμος Πεντέλης το θερινό ηλιοστάσιο
Φωτογραφία: Νίκος Φάλαγγας
Κοινωνία

Με πεζοπορία στο Πεντελικό θα καλωσορίσει ο Δήμος Πεντέλης το θερινό ηλιοστάσιο

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο), ο Δήμος Πεντέλης καλωσορίζει και επίσημα το καλοκαίρι στο βουνό και προσκαλεί 20 δημότες σε μια δωρεάν πεζοπορία.

Η διοίκηση σημειώνει ότι σε περίπτωση υψηλού ενδιαφέροντος θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους χρειάζεται να κάνουν εγγραφή για να διασφαλιστεί το πρόγραμμα της δραστηριότητας και οι επιβαλλόμενες αποστάσεις.

Η ώρα συνάντησης είναι γνωστή (18:00), το σημείο ωστόσο, «θα ανακοινωθεί μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόνο σε όσες/ους κάνουν εγγραφή», ενώ η επιστροφή θα γίνει περί τις 21:30. Η απόσταση θα είναι περίπου 7χλμ. και η διάρκεια προβλέπεται γύρω στις 3 ώρες, ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας.

Όπως σημειώνει η διοίκηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί νερό και φακό, ενώ συνιστώνται ορειβατικά παπούτσια και μακρύ παντελόνι.

Ο βαθμός δυσκολίας αξιολογείται μέτριος, «με ορισμένα δύσκολα, λόγω ιδιαιτερότητας εδάφους και ανηφορικά, κομμάτια» και για αυτό δεν συνίσταται σε αρχάριους πεζοπόρους.

Όσοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί και τα κατοικίδιά τους, «αρκεί να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας (λουρί και φίμωτρο για τα σκυλιά)».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην εντεταλμένη σύμβουλο για το Πεντελικό, Κωνσταντίνα Λαζή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet