Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροδότησης στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροδότησης στον Δήμο Πεντέλης

Ξεκίνησαν και πάλι, «μετά από περίοδο αδικαιολόγητης καθυστέρησης», όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία, οι εργασίες υπογείωσης του δικτύου ηλεκτροδότησης στον Δήμο Πεντέλης. Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Γεννηματά, δίνοντας συνέχεια «στην υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου που έχει γίνει ποτέ στον Δήμο Πεντέλης, ένα έργο που οραματίστηκε, σχεδίασε, πέτυχε να χρηματοδοτηθεί και συμβασιοποίησε η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά. Ένα έργο που σε επίπεδο υπογείωσης έχει ολοκληρωθεί στις 31/12/2023 σε ποστοστό 20%  και το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διοίκηση της Συμπολιτείας (2019 – 2023), όπως αναφέρει ο συνδυασμός της τέως δημάρχου.

Με προϋπολογισμό στα 28,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2/3 χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 1/3 καταβάλλεται από τον ΔΕΔΔΗΕ, το έργο περιλαμβάνει 115 χιλ. υπόγειου δικτύου, 4.600 νέα φωτιστικά και ιστούς. Με την ολοκλήρωσή του θα επιτευχθούν, μεταξύ άλλων, εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 60%, κατάργηση εναέριων καλωδίων και μείωση των βλαβών.

«Η υπογείωση των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Πεντέλης είναι ένα φιλόδοξο και εμβληματικό έργο, το οποίο η προηγούμενη διοίκηση δεσμεύτηκε να κάνει και το πέτυχε. Για τον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την έναρξη υλοποίησής του εργάστηκαν σκληρά δεκάδες άνθρωποι, για τους οποίους αισθάνομαι υπερήφανη που ήμουν συνεργάτης τους. Καταλυτικός δε ήταν ο ρόλος του πρώην δημάρχου Μελισσίων και νυν Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκου, τον οποίο κι ευχαριστώ προσωπικά» δήλωσε η επικεφαλής της Συμπολιτείας, προσθέτοντας:

«Η δημοτική αρχή θα πρέπει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη υλοποίηση των εργασιών, τις οποίες και θα παρακολουθούμε στενά, συμβάλλοντας όπως και όπου μπορούμε, αλλά και επισημαίνοντας τυχόν καθυστερήσεις. Γιατί η “Συμπολιτεία” εξακολουθεί να παράγει έργο για την πόλη μας ακόμη και σήμερα, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Για εμάς αυτό που μετρά είναι να αλλάξει πρόσωπο ο Δήμος Πεντέλης, υιοθετώντας “έξυπνες” καινοτομίες, που εξοικονομούν χρήμα για τους πολίτες και οφέλη για το περιβάλλον. Αυτή την πόλη αξίζουμε, γι’ αυτήν την πόλη εργαστήκαμε σκληρά και αυτήν την πόλη θα προστατεύσουμε απ’ όσους θέλουν να τη γυρίσουν πίσω…».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet