Ξεκίνησαν τα… μαθήματα ανακύκλωσης στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Ξεκίνησαν τα… μαθήματα ανακύκλωσης στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 ξεκίνησαν από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων οι παρουσιάσεις του Προγράμματος Ανακύκλωσης στα σχολεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών ώστε η ανακύκλωση να γίνει βίωμα και πράξη συνείδησης.

Οι παρουσιάσεις αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Πεντέλης για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Στην ενημέρωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας Άντα Χάνου-Μπούσουλα, η δ/ντρια του 1ου Δημ. Σχολείου Μελισσίων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πολλοί μαθητές.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας συνομίλησε με τα παιδιά και παρουσίασε ενημερωτικό βίντεο για το θέμα της ανακύκλωσης, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να αντιληφθούν όλοι ότι είναι ανάγκη να μειωθούν τα σκουπίδια και να προστατέψουμε το περιβάλλον.

Παρόμοιες ενημερώσεις θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα σχολεία του Δήμου Πεντέλης, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Δήμου για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της ανακύκλωσης και την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες.

Θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις των σχολείων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, οι κεντρικές ενημερωτικές δράσεις ανά Δημοτική Κοινότητα, η κεντρική εκδήλωση με θέμα «LUNA PARK ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», καθώς και η μουσική συναυλία παιδικής τζαζ με χρήση μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet