Οι Πανελλήνιες στο επίκεντρο σύσκεψης δημάρχου Πεντέλης – Σχολικών Επιτροπών
Κοινωνία

Οι Πανελλήνιες στο επίκεντρο σύσκεψης δημάρχου Πεντέλης – Σχολικών Επιτροπών

Σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πεντέλης πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του δημάρχου, το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαΐου 2015 προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα και σημαντικά θέματα που αφορούν τις Σχολικές Επιτροπές.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, πέραν του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η αντιδήμαρχος Παιδείας Άντα Μπούσουλα, ο τοπικός αντιδήμαρχος της Δ.Κ. Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, ο τοπικός αντιδήμαρχος της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης Ελευθέριος Κοντουλάκος, η πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρυσούλα Ντούρη, ο πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλειος Κωστόπουλος, ο διευθυντής του Λυκείου Μελισσίων Ιωάννης Μαρκότσης, ο διευθυντής του Λυκείου Ν. Πεντέλης Γρηγόρης Σάββας καθώς και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

α. Διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στον Δήμο Πεντέλης

Στον Δήμο θα λειτουργήσουν δύο εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις: Το Λύκειο Μελισσίων και το Λύκειο Ν. Πεντέλης.

Οι διευθυντές των Λυκείων δήλωσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι έχουν μεριμνήσει για τις απαραίτητες συντηρήσεις των φωτοτυπικών μηχανημάτων και των λοιπών μηχανημάτων που θα απαιτηθούν, καθώς και για την προετοιμασία των αιθουσών στις οποίες θα διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος δήλωσε ότι «ο Δήμος ζει στον ρυθμό των εξετάσεων, στις ωραίες αλλά δύσκολες στιγμές των μαθητών» και έδωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις παρακάτω οδηγίες:

  • Η πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και επαφή με τους διευθυντές των δύο σχολείων που είναι εξεταστικά κέντρα και να συνδράμει σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν.
  • Ο δήμαρχος θα εξασφαλίσει από χορηγία περίπου 1.500 μπουκαλάκια νερό τα οποία θα μοιράσει στους εξεταζόμενους μαθητές.
  • Επίσης θα εξασφαλίσει λεωφορείο (εφόσον υπάρξει ανάγκη) για τη μεταφορά των μαθητών της Πεντέλης στο Λύκειο Ν. Πεντέλης
  • Η Δ/νση Παιδείας να αποστείλει έγγραφο προς τα Αστυνομικά Τμήματα Μελισσίων και Πεντέλης με το οποίο θα ζητεί την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής των δύο σχολείων προς αποφυγή οποιαδήποτε όχλησης στους διαγωνιζόμενους.
  • Η Δ/νση Υποδομών να εξασφαλίσει αυτοκίνητο του Δήμου με οδηγό για τη συνοδεία των γραπτών από το Λύκειο της Ν. Πεντέλης στο βαθμολογικό κέντρο τις ημερομηνίες Διεξαγωγής Πανελληνίων Εξετάσεων δηλ. 18/5, 20/5, 22/5, 25/5, 27/5, 29/5, 2/6 και ώρα περίπου 12:30 μ.μ.

β. Λειτουργία κυλικείων

Σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων του Δήμου εφαρμόζεται το υπ΄ αριθ. 67184/Δ2/29-4-2015 έγγραφο  του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το οποίο ενόψει νέας νομοθετικής ρύθμισης αναστέλλονται προσωρινά οι νέες προκηρύξεις διαγωνισμού εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων ενώ για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας μπορεί να γίνει παράταση της υπάρχουσας σύμβασης.

γ. Οικονομικά Σχολικών Επιτροπών

Σχετικά με την οικονομική λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών ο δήμαρχος επεσήμανε ότι:

  • Απαιτείται οικονομική ενίσχυση της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της, όπως άλλωστε προκύπτει από τις καταστάσεις εσόδων -εξόδων που έχουν αποστείλει στον Δήμο Πεντέλης οι Σχολικές Επιτροπές.
  • Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για νέα κατανομή των λειτουργικών δαπανών των σχολείων ανάμεσα στις δύο Σχολικές Επιτροπές λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες (αριθμός αιθουσών, μαθητών, παλαιότητα σχολείου), ώστε να μπορέσει και με αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί η Α/βάθμια Σχολική Επιτροπή η οποία καλείται να καλύψει τα περισσότερα αλλά και τα πιο παλιά σχολεία.

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για άλλη μια φορά ότι «πρώτη προτεραιότητα του Δήμου είναι η παιδεία και ο Δήμος πάντοτε θα στηρίζει τα σχολεία με όλες του τις δυνάμεις».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet