Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: Ανίκανη και επικίνδυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα θέματα δημόσιας υγείας
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: Ανίκανη και επικίνδυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα θέματα δημόσιας υγείας

«Έναν χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί ανέμελη χιλιάδες συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους από COVID-19», όπως αναφέρει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) Πεντέλης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν τα εξής:

Παρακολουθεί με εξοργιστική ανευθυνότητα τις κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας να γεμίζουν και το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων να φτάνει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμμένει στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της και συνεχίζει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης Σαμαρά στη Δημόσια Υγεία.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο, η δυναμικότητα των κλινών των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής ήταν γνωστή. Από το 2013, που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διέκοψε τη λειτουργία της πτέρυγας «Μπόμπολα» του ΓΝΑ «Αμαλία Φλέμινγκ», αντιδράσαμε κι αντιταχθήκαμε, απαιτώντας τη συνέχιση λειτουργίας του νοσοκομείου.

Το 2016 εκπονήθηκε σχέδιο επαναλειτουργίας του με πλήρη ανάπτυξη 120 κλινών. Ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Σήμερα, στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, η προκλητική αδιαφορία και η περισσή ανικανότητα της κυβέρνησης, στη διαχείριση της πανδημίας συνεχίζεται, ενώ ολόκληρη η Αττική εμφανίζει πληρότητα όχι μόνο στις ΜΕΘ, αλλά και στις απλές κλίνες των νοσοκομείων της.

Την ίδια ώρα, που μέρος της πτέρυγας «Μπόμπολα» έχει μετατραπεί σε νηπιαγωγείο, ο υπουργός υγείας διαπραγματεύεται με κλινικάρχες, για κλίνες στα ιδιωτικά νοσοκομεία, με το αζημίωτο βέβαια…

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Κικίλια, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αδιαφορίας και ανεμελιάς, έστω και τώρα, αναλάβετε τις ευθύνες σας και επαναλειτουργήστε το νοσοκομείο.

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Κικίλια, καθημερινά θρηνούμε συμπολίτες μας που χάνουν τη μάχη με την COVID-19, εξαιτίας της δικής σας εμμονής. Εκτός από ανέμελοι, είστε κι επικίνδυνοι!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet