Παραδόθηκε προς χρήση το αναβαθμισμένο πάρκο του Πευκοδάσους Μελισσίων
Κοινωνία

Παραδόθηκε προς χρήση το αναβαθμισμένο πάρκο του Πευκοδάσους Μελισσίων

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο πάρκο του Πευκοδάσους στα Μελίσσια, στο κέντρο της πόλης. Το ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο πλέον Πευκοδάσος παραδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής «προκειμένου να απολαμβάνουν τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους ξέγνοιαστους περιπάτους τους και το ανέμελο παιχνίδι τους στην παιδική χαρά και στα γύρω σημεία του πάρκου», όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Η επίσημη παράδοση του δασικού πάρκου στους κατοίκους έγινε χθες, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, παρουσία της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά, αντιδημάρχων, δημοτικών και εντεταλμένων συμβούλων και πλήθους κόσμου. Σε μία χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, με θεατρική παράσταση, μουσική, χορό, παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, εργαστήριο για τα γούρια του 2023, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρο, καθώς και με ζεστή σοκολάτα και ζεστό κρασί, το Πευκοδάσος έγινε το σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους!

Οι κυριότερες παρεμβάσεις που έγιναν για την αναβάθμιση του Πευκοδάσους είναι:

  • Αντικαταστάθηκε πλήρως η παλαιά παιδική χαρά με νέα, η οποία διαθέτει πιστοποιημένο υπόστρωμα ασφαλείας και πιστοποιημένα όργανα παιχνιδιού.
  • Τοποθετήθηκαν ξύλινα παγκάκια και στέγαστρα στον ευρύτερο χώρο.
  • Στρώθηκε μεγάλο μέρος του πάρκου με χλοοτάπητα.
  • Επεκτάθηκε η φύτευση σε μεγάλο τμήμα του Πευκοδάσους.
  • Οριοθετήθηκε και πλακοστρώθηκε διαδρομή περιπάτου μέσα στο Πευκοδάσος από τη Λεωφ. Δημοκρατίας μέχρι την οδό Μακρυγιάννη.
  • Τοποθετήθηκαν φωτιστικά στο χώρο και στη διαδρομή περιπάτου. Τα φωτιστικά είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Τοποθετήθηκαν κάδοι τριών και δύο ρευμάτων για τα απορρίμματα.

Το κόστος του έργου ανήλθε στο ποσό των 146.000 ευρώ, περίπου, και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου Πεντέλης, οι οποίοι προήλθαν από το λειτουργικό πλεόνασμά του, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για την παράδοση του έργου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet